شهر ایرانی نیز با قدمتی بسیار کهن، قابلیت گسترده ای برای تحقیق و تتبع پژوهشگران دارد و این هر دو، سرچشمه های ارزشمند و گرانسنگ دانشی هستند که می توانند در معماری مدرن امروز ما به کار آیند.
این نشریه عملی پژوهشی از آغاز تأسیس خود (سال ۱۳۸۹) بر آن بوده است تا با ایجاد پلی میان دانشگاه ها و پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری به عنوان ناشر این نشریه از سوی دیگر، فرصتی را برای انتشار دستاوردها و نتایج پژوهش های شهری و منطقه ای، کالبدی، فضایی، بررسی و ارزیابی برنامه های شهری کشور در قلمرو فرهنگ اسلامی و ایرانی فراهم آورده و راهکارها و الگوهای بومی در شهرهای ایرانی و اسلامی را به جامعه علمی و دانش پژوهان ارائه نماید.
هدف این نشریه، انتشار دستاوردها و نتایج پژوهش های شهری و منطقه ای، شناسایی و نشر دیدگاه های بومی در مورد ویژگی ها و ابعاد مختلف شهری، منطقه ای، کالبدی و فضایی، بررسی و ارزیابی برنامه های شهری کشور در قلمرو فرهنگ اسلامی، ارائه راهکارها و دیدگاه های بومی در شهرسازی و معماری و همچنین ارائه الگوهای بومی در شهرهای ایرانی و اسلامی است.
مجله مطالعات شهر ایرانی اسلامی ،شماره ۱ ، پاییز سال ۱۳۸۹
تاملی در چیستی شهر اسلامی (محمد نقی زاده)
مبانی شکل گیری و اصول سازمان یابی کالبدی شهراسلامی (جابر دانش)
نقش تاریخی وقف در شکل گیری شهر اسلامی (مطالعه موردی شهر اصفهان) (حسین کلانتری خلیل آباد، سیداحمد صالحی، قهرمان رستمی)
عوامل پیدایش ناامنی در شهرها از منظر اسلام (حمیدرضا صارمی، مسعود صارمی)
بررسی نوسازی و بهسازی بافت فرسوده محله شهید خوب بخت (تهران) (عارف آقاصفری، سیدحسین حاتمی نژاد، احمد پوراحمد، محمدتقی)
سیر تحول مفهوم شناسی بازآفرینی شهری به عنوان رویکردی نودر بافت های فرسوده شهری (احمد پوراحمد، کیومرث حبیبی، مهنازکشاورز)
نقش الگوهای شهرسازی سنتی در شهرسازی مدرن شهر یزد (علی شماعی)