بزرگترین مرجع تولید محتوای شهرسازی کشور.اخبار ، منابع تخصصی شهرسازی و معماری

بزرگترین مرجع تولید محتوای شهرسازی کشور.اخبار ، منابع تخصصی شهرسازی و معماری
بزرگترین مرجع تولید محتوای شهرسازی کشور.اخبار ، منابع تخصصی شهرسازی و معماری
تاریخ : چهارشنبه, ۱۲ مهر , ۱۴۰۲ Wednesday, 4 October , 2023

اخبار ویژه

طرح تفصیلی قلعه وکیل‌آباد به زودی تصویب می‌شود بزرگترین پل روگذر راه آهن کشور افتتاح شد تاکید بر اجرای حمل‌ونقل پاک در آیین‌نامه طراحی معابر شهری زمان توزیع کارت آزمون استخدامی وزارت راه و شهرسازی اعلام شد ‌۸۰ هزار خانه خالی برای اولین بار در تاریخ کشور مشمول مالیات شد پاسخ سخنگوی شورای شهر تهران در رابطه با وضعیت ساماندهی تئاتر شهر  دبيران محيط زيست؛ بازوان اجرايي فرهنگسازي و رابطين مجموعه مديريت شهري و شهروندان لزوم تسريع در روند پيشرفت پروژه ساماندهي رود دره فرحزاد و اتمام در موعد مقرر زندگی یک‌چهارم جمعیت کشور در بافت فرسوده/ افزایش ۳ هزار هکتاری بافت‌ فرسوده در پایتخت ماحصل عدم ساخت و ساز در چند سال گذشته شهرداری تهران در موضوع ترمیم حقوق تابع قانون است اجرای طرح رفع سدمعبر خیابان شهید صابونیان/ ۱۳۰ غرفه آماده‌سازی می‌شود خسارت ناشی از حوادث ساختمان در ایران بیش از میانگین جهانی نوسازی مسکن به ۱۵۰ هزار واحد رسید بلندمرتبه‌‎سازی در مشهد در مناطق ۹، ۱۰، ۱۱ و ۱۲ اعمال خواهد شد قیمت مسکن در تهران ۳.۳ درصد کاهش یافت تغییرات طرح‌های تفصیلی در توسعه شهری با سنجه همه‌شمولی انجام شود پیش‌بینی خدمات جدید در راستای هوشمندسازی پایتخت/ «باشگاه شهروندی» در تهران راه‌اندازی می‌شود بحران دستاورد در شهرداری تهران؛ افتتاح کردن چند باره یک سینما تدوین برنامه جامع افزایش تاب‌آوری تهران در برابر زلزله

0
مقاله

بررسی تطبیق نظام های کاربری زمین شهری از دیدگاه دو پارادایم مدرنیسم و پست مدرنیسم

  • کد خبر : 969
  • 13 آوریل 2020 - 11:09
بررسی تطبیق نظام های کاربری زمین شهری از دیدگاه دو پارادایم مدرنیسم و پست مدرنیسم
برنامه‌ریزی مدرنیستی بین سال‌های 1920 تا 1930 در دو سوی اقیانوس اطلس آغاز شد، گرچه می‌توان نشانه‌های آن را در جنبش‌های اولیه‌ی برنامه‌ریزی در شهر زیبا یا باغ شهر پیدا کرد.

برنامه ریزی مدرنیستی بین سال‌های ۱۹۲۰ تا ۱۹۳۰ در دو سوی اقیانوس اطلس آغاز شد، گرچه می‌توان نشانه‌های آن را در جنبش‌های اولیه‌ی برنامه‌ریزی در شهر زیبا یا باغ شهر پیدا کرد. این آغاز با نمودار شدن جنبش مدرنیسم در معماری همزمان بود و در برنامه‌ریزی شهری غرب تا اواخر دهه‌ی ۱۹۶۰ پاردایم مسلط بود. فاجعه‌های بوم‌شناختی در طول قرن بیستم منجر به درک تدریجی محدودیت‌های طبیعی، از‌جمله زمین شد و رشد آگاهی‌های زیست‌محیطی، به‌عنوان نشانه‌ای از پست‌مدرن شدن فرهنگی بروز کرد. انتقادهای صحیح وارد بر جریان مدرنیسم سبب شد که انتقادها و رویکرد‌های همراه آن، پست‌مدرنیسم نام بگیرد و تنها وجه اشتراک همه‌ی آنها، نقد جدی بر سبک معماری و شهرسازی بود که خود را به‌نام مدرنیسم مطرح کرده بود. نتایج به‌کارگیری این دو پارادایم در برنامه‌ریزی شهری و خاصه کاربری زمین مشهود و قابل تامل است. به‌طوری‌که تجربه‌های سطح جهانی نشان می‌دهد، بازتاب کالبدی ـ فضایی این دو پارادایم در شهرها در قالب طرح‌ها و برنامه‌های کاربری زمین متفاوت از یکدیگر بوده و هر کدام دارای ویژگی‌ها و مولفه‌های خاص خود هستند. دراین نوشتار تلاش شده تا با توجه به اهمیت کاربری زمین و راهبرد‌های آن برای آسایش و رفاه انسان شهرنشین، مقایسه‌ای تطبیقی میان این دو پارادایم مهم و اثرگذار بر کاربری زمین انجام شود. نتایج این بررسی حاکی از چرخشی آشکار در قوانین و مقررات کاربری زمین در پارادایم پست‌مدرنیسم نسبت به مدرنیسم است، چنانکه ارزش‌های مدرنیستی در پارادایم جدید نفی و بازگشت به ارزش‌های پیش از این دوره، مبنای عمل قرار گرفته است.

 
لینک کوتاه : https://novinshahrsaz.ir/?p=969

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.