بزرگترین مرجع تولید محتوای شهرسازی کشور.اخبار ، منابع تخصصی شهرسازی و معماری

بزرگترین مرجع تولید محتوای شهرسازی کشور.اخبار ، منابع تخصصی شهرسازی و معماری
بزرگترین مرجع تولید محتوای شهرسازی کشور.اخبار ، منابع تخصصی شهرسازی و معماری
تاریخ : چهارشنبه, ۲۸ شهریور , ۱۴۰۳ Wednesday, 18 September , 2024

اخبار ویژه

آب انبار چاله خشتی پیشوای ورامین؛ غرق در رطوبت، به سوی فرونشست حمایت متخصصان شهرسازی از تصدی وزارت راه و شهرسازی توسط خانم فرزانه صادق مالواجرد بافت تاریخی شیراز؛ رو به تخریب و نابودی، حتی پس از ثبت ملی «روایت دوم» بافت تاریخی تهران؛ قربانی توسعه‌های نافرجام «روایت دوم» ادامه تخریب بافت تاریخی و ارزشمند ابرکوه فعالیت «دوچرخه‌های اشتراکی» در شهرداری تهران جانمایی ایستگاه‌های شارژ اتوبوس و تاکسی برقی با کمک سامانه اطلاعات مکانی آخرین وضعیت پایه پل میرداماد تهران محل آرامستان جدید تهران نهایی شد ️پیشرفت ۷۵ درصدی پروژه‌های شهرداری تهران در سال ۱۴۰۲ اعلام جزئیات جدید از سه طبقه کردن میدان ونک شهرداری باید حامی محیط زیست باشد الزام به تقویت ساختار HSE در شهرداری ها کارزار ابلاغ و اجرای کلیه صلاحیت‌های رشته شهرسازی موضوع روز شهرسازان ایران مصاحبه اختصاصی با «دکتر شیوا آراسته» درباره پارک قیطریه تشریح اهداف و برنامه درآمدی سال ۱۴۰۳ مناطق ۲۲ گانه تهران رفع آبگرفتگی معابر در ۱۰ نقطه شهرکرد بهره‌برداری از ۲ پروژه راهگشای عمرانی در بزرگراه آزادگان تهران پلمب ٤ مرکز غیرمجاز تفکیک و جمع‌آوری پسماند خشک در تهران سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در مصلی امام خمینی(ره) برگزار می‌شود

0
مجله

مجله دانش شهر شماره ۱۶

  • کد خبر : 4200
  • 06 می 2020 - 21:52
مجله دانش شهر شماره ۱۶
در این شماره از ماهنامه دانش شهر مقاله ای با موضوع معلوليت و شهروندی (پهنه بندی معلولیت در مناطق 22 گانه و نواحی شهر تهران) به چاپ رسیده است که در این بخش به صورت رایگان قابل دریافت می باشد.

مجله دانش شهر از سال ۱۳۸۸ شروع به کار کرده و توسط مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران منتشر می شود. دوره انتشار این مجله به صورت ماهنامه بوده و موضوع اصلی آن، دیپلماسی شهری و روابط بین الملل است. در این قسمت می توانید شماره ۱۶ مجله دانش شهر را به صورت رایگان دریافت کنید.

مجله دانش شهر، شماره ۱۶، شهریورماه ۱۳۸۹

امروزه شهروندی هم به مثابه هدف و هم معیار کيفيت زيستی جوامع و مشروعيت حکومتها، اهميت ويژه ای يافته است. وجه اکتسابی و ترویجی شهروندی نیازمند اقدام و توجه جدی رژيمهای شهری (مشتمل بر مدیریت های شهری، حکومت های شهری، سازمان های شهری، مقامات شهری و شهرداری ها) در بهره گیری از سیاستهای شهروندسازی شهری برای تنظيم شکلی از روابط حاکمان با شهروندان و شهر است که بهترین شیوه زیست و موثرترین مواجهه را با مسائل پیچیده شهری امکان پذیر می سازد. تحقق شهروندی در معنای کامل و ايده آل آن نيازمند بهره مندی کليه انسانها فارغ از وضعيت جنسی، نژادی، سنی،  مذهبی، سلامتی، اجتماعی يا اقتصادی، سياسی و فرهنگی آنها از حقوق و عمل به مسئوليتهايشان است. تعريف نسبت اين حقوق و مسئوليتها با هم و با ساير نهادها اجتماعی در حوزه مباحث نظری شهروندی و سياست اجتماعی است که در جای خود بايد بدان توجه شود. وجه ديگر قضيه، اقدامات اجرایی و برنامه ريزی های شهروندگرا می باشد که در حوزه وظايف و اختيارات مديريت شهری است و بخش مهمی از مسئله که بدان مرتبط است، وجود اطلاعات کمی و کيفی است که پايه هرگونه برنامه ريزی است. اين گزارش با مروری گذرا بر مباحث نظری مرتبط با معلوليت و شهروندی که در جای خود بسیار قابل توجه بوده و انواع نگاه مدیریت شهری را به این مسئله نشان می دهد، داده هايی را بر اساس چارچوبهای مديريت شهری (مناطق ۲۲ گانه شهرداری و نواحی زيرمجموعه آن) در مورد وضعيت معلوليت در شهر تهران برای برنامه ريزی های بعدی بدست می دهد. در انتها نيز فهرستی اجمالی از پيشنهادات مرتبط با موضوع ارائه شده است.

معلولان به مثابه بخشی از جامعه که بر اثر عوامل ژنتیکی– وراثتی، عوامل زیستی (بیماری)، سوانح و شرایط اجتماعی فرهنگی و محیطی بخشی از قدرت خود را از دست می دهند، دارای  نرخ بیماری و مرگ بسیار بیشتری از سایرین هستند. در کشورهای در گذرِ رشد، افراد معلول، به مجموعه ای از امکانات (خدمات بهداشتی، درمانی، آموزشی، بهره مندی از برنامه های مهارت یابی و حرفه آموزی و خدمات کاریابی) که بطور معمول در اختیار شهروندان عادی قرار می گیرد، دسترسی ندارند. درآمد بزرگسالان معلول در مقایسه با بزرگسالان غیرمعلول، در رتبه پائین تری قرار دارد. داشتن فرزند معلول، زندگی زناشویی را به تلاطم و تشنج می کشاند و بر زندگی دیگر اعضاء خانواده تأثیر منفی می گذارد. غالبا از ویژگیهای اجتماعی و اقتصادی همبسته با معلولیت، وجود جلوه های بارزی از فقر و محرومیت است. داده ها نشان می دهند که حدود ۱۵ درصد معلولان کشور در استان تهران ساکن هستند، که ۹۰ درصد آنها در نقاط شهری سکونت دارند. در شهر تهران  سه منطقه ۱۲، ۱۹ و ۱۰ به ترتيب بالاترين رتبه در معلوليت را دارند. ناحيه ۳ از منطقه چهار شهرداری و پس از آن به ترتيب ناحيه ۹ منطقه دو و ناحيه ۱ منطقه يک شهرداری تهران کمترين تعداد معلولان را به ازاء هزار نفر جمعيت در خود دارند. در مقابل ناحيه ۴ منطقه نوزده، ناحيه ۹ منطقه يک، ناحيه ۶ منطقه بيست، ناحيه ۴ منطقه ۱۲ و ناحيه ۱ منطقه پانزده به ترتيب بالاترين جمعيت معلول را در خود جای داده اند.

موضوع: اجتماعی وحقوق شهروندی
نویسندگان: پيام روشنفكر، روح الله فلاحی گيلان، عبدالحسين كلانتری
ویراستار: سید محسن صالحی

Èå ˜ÇäÇá ÊáÑÇã äæíä ÔåÑÓÇÒ ÈíæäÏíÏ
لینک کوتاه : https://novinshahrsaz.ir/?p=4200

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.