آمار هر ساله گروه مطالعاتی مجله اکونومیست، یک لیست از اسامی گرانترین شهرهای دنیا را منتشر میکند. جالب است بدانید ارزانترین و گرانترین شهرهای دنیا برای زندگی در سال ۲۰۲۰ توسط گروه تحقیقاتی اکونومیست بر اساس مقایسه یک سری پارامترها مانند خرید و یا اجارهبهای آپارتمان بررسی و اعلام میشوند. از جمله این شهرها سنگاپور و پاریس و زوریخ و کپنهاگ و سیدنی هستند.
پارامترهایی که برای مقایسه شهرها انتخاب میشود عبارت است از: قیمت مواد مصرفی مانند مواد غذایی، نوشیدنیها، سیگار، سوخت، سطح کمکهای دولتی، هزینه تفریح، هزینه مدارس، اجارهبهای آپارتمان، هزینههای مربوط به حمل و نقل و همچنین میزان تورم و درگیریهای سیاسی که در تعیین قیمت شهرها تأثیرگذار است.
با توجه به لیستی که ارائه شده است در ۵ سال اخیر تا به امروز، سنگاپور رتبه اولین و گرانترین شهرهای دنیا جهت زندگی را به خود اختصاص داده است. شهر پاریس در کشور فرانسه، شهر زوریخ در کشور سوئیس، شهر هنگکنگ در کشور چین و شهر اسلو در کشور نروژ در ردیف دوم تا پنجم در لیست گرانترین شهرهای دنیا قرار میگیرند.
جالب است بدانید از بین ۱۰ شهر گران دنیا پنج شهر در قاره اروپا، چهار شهر در قاره آسیا و ۱ شهر در قاره اقیانوسیه واقع شده است. و البته باید بدانید که از بین ۱۰ شهر ارزان دنیا شش شهر در قاره آسیا، دو شهر در قاره آفریقا، یک شهر در قاره آمریکا و یک شهر در قاره اروپا قرار دارد.
دقت داشته باشید که این گران قیمت بودن شهرها در قیمت اجاره خانه قطعاً تأثیرگذار خواهد بود. در این شهرهای گرانقیمت شما باید بخش عظیمی از درآمد ماهانه خود را جهت اجارهبهای آپارتمان پرداخت کنید.
با ما همراه باشید تا برایتان لیستی از گرانترین شهرهای دنیا برای زندگی را شرح دهیم.
گروه مطالعاتی مجله اکونومیست هرساله بر اساس برخی پارامترهای خاص که شامل مواد مصرفی ازجمله مواد غذایی، سوخت، سیگار، نوشیدنی و همچنین میزان تورم سالانه است، تعیین میشود. در ۵ سال اخیر سنگاپور رتبه اول و گرانترین شهر دنیا را کسب کرده است.
لیستی از ۱۰ شهر گران قیمت در دنیا
شهرهای زیادی در دنیا وجود دارد که قیمت زندگی در آن جا بسیار گران است. بر خلاف کشور ایران که خرید خانه در آن تقریباً آسانتر از سایر کشورها است. در کشورهای دیگر خرید خانه کمی مشکل است مخصوصاً در کشورهای اروپایی که خرید منزل امری بسیار سخت شمارده میشود و معمولاً ساکنین به صورت استیجاری زندگی میکنند. اجارهبهای آپارتمان در این شهرها بسیار بالا بوده و افراد باید مبلغ بالایی از درآمد ماهیانه خود را صرف هزینه اجاره خانه واحد مورد نظر کنند.
ابتدا به معرفی ده شهر گران قیمت برای مستأجران میپردازیم و سپس شهرهای دیگر را برایتان شرح میدهیم.
۱- سنگاپور
- کشور سنگاپور دارای نظام سیاسی جمهوری است و در جنوب شرقی قاره آسیا واقعشده است.
- این کشور به صورت مجمع الجزایر کوچکی است که رونق اقتصادی در آن از مرتبه بالایی برخوردار است.
- نظام آموزشی در این کشور بسیار مهم و رتبه بالایی در کشورهای جهان را دارد.
- برخی از دانشگاههای موجود در سنگاپور جزو ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان هستند.
- زبان رسمی این کشور انگلیسی، تامیل، چینی و مالایی است.
- واحد پول این کشور دلار سنگاپور است که معمولاً با علامت اختصاری sgd شناخته میشود
هزینه زندگی در سنگاپور شامل موارد زیر است:
۱- هزینه خوراکی
۲- هزینه مسکن
۳- هزینه پوشاک
۴- هزینه حملونقل
۵- هزینه مراقبتهای شخصی
۶- هزینه تفریحات
۷- هزینه مالیاتی
۸- هزینه تحصیل
۱) هزینه خوراک در سنگاپور:
- خوراک در افراد مختلف نیز متفاوت است. اما با این وجود مواد غذایی در سنگاپور از قیمت بالایی برخوردار است.
- به طور مثال هزینه مصرفی برای پخت غذا در یک خانواده در منزل به مدت یک ماه چیزی حدود ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ دلار است.
- با توجه به بررسیهای انجام شده یک وعده ناهار معمولی حدود ۱۲ دلار هزینه میبرد و اگر آن وعده غذایی را فست فود میل کنید حدود ۸ دلار هزینه باید هزینه کنید.
۲) هزینه مسکن در سنگاپور:
- همان طور که میدانید قیمت اجاره خانه در هر کشوری به عوامل مخصوص خود وابسته است.
- در سنگاپور هزینه مسکن بستگی به عوامل متفاوتی از جمله میزان اموال، سن، تعداد اعضای خانواده و تسهیلات خانه مانند استخر، ورزشگاه و … دارد.
جالب است بدانید از بین ۱۰ شهر گران دنیا پنج شهر در قاره اروپا، چهار شهر در قاره آسیا و ۱ شهر در قاره اقیانوسیه واقع شده است. |
- به طور مثال میتوان گفت هزینه مسکن برای یک خانواده در خانهای سه خوابه در مرکز سنگاپور، اجارهبهای آپارتمان به صورت ماهیانه مبلغی بین ۸۳۰۰ تا ۱۳۰۰۰ دلار است.
- اجارهبهای آپارتمان با متراژ ۸۵ متر مربع به صورت مبله در گرانترین منطقه به صورت ماهانه مبلغی حدود ۴۰۰۰ دلار است. و قیمت اجاره خانه در مناطق متوسط سنگاپور برای یک واحد ۸۵ متری مبلغی حدود ۳۰۰۰ دلار است.
۳) هزینه تحصیل در سنگاپور
- هزینه تحصیل در کشورهای دنیا بسیار متفاوت است.
- سنگاپور که از لحاظ دانشگاهی از درجه بسیار بالایی برخوردار است و چندین دانشگاه آن جزو لیست ۱۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار گرفته است که شهریههای بالایی نیز دریافت میکنند.
- در سنگاپور میزان شهریه دانشگاه از ۱۵۰۰۰ دلار آغاز میشود و برخی از رشتهها تا مبلغ ۵۰ هزار دلار نیز شهریه دریافت میکنند
- البته این مبلغی که دانشگاه دریافت میکند هزینه مواردی از قبیل اجارهبها، مواد خوراکی (که شامل صبحانه و شام است.
- وعده غذایی ناهار باید توسط خود دانشجویان تهیه شود.
- هزینههای دیگر شامل هزینههای پزشکی، بیمه تصادفات، شهریه و هزینههای امتحان است.
- به طور تقریبی هر یک از دانشجویان در سنگاپور باید مبلغی بین ۵۰ تا ۷۰ دلار هزینه کتاب و لوازم تحریر مصرفی خود در طول هر ترم را تهیه کنند.
۲- گرانترین شهرهای دنیا – پاریس (کشور فرانسه)
- زندگی در شهر پاریس که پایتخت کشور فرانسه است ۱۳ درصد گرانتر از زندگی در سایر شهرهای فرانسه است.
- پاریس توانسته است در سال ۲۰۲۰ عنوان دومین شهر گرانقیمت جهان را کسب کند.
انواع هزینهها در پاریس شامل موارد زیر میشود:
۱٫ هزینه مسکن
۲٫ هزینه حملونقل
۳٫ هزینه مسکن
۴٫ هزینه خوراک
۱) هزینه مسکن در شهر پاریس:
- ابتدا باید بدانید هزینه مسکن در پاریس در هتلها، خانههای استیجاری و خانه شخصی متفاوت است.
- میانگین هزینه یک شب هتل در شهر پاریس چیزی حدود ۱۵۰ یورو محاسبه میشود.
- به صورت میانگین پرداخت اجارهبهای آپارتمان در یک ماه برحسب هر متر مربع برابر با مبالغ زیر است. دقت داشته باشید مبالغ بر اساس گرانترین منطقه در پاریس تا ارزانترین خانه در پاریس محاسبه شده است.
- میزان اجاره هر متر مربع در مناطق اول تا هفتم برابر ۳۳ یورو است.
- میزان اجارهبهای آپارتمان در مناطق ۸، ۹، ۱۰، ۱۱، ۱۵، ۱۶ و ۱۷ مبلغی حدود ۲۹ یورو و قیمت اجاره خانه در مناطق ۱۲، ۱۳، ۱۴، ۱۸، ۱۹ و ۲۰ حدوداً مبلغی به اندازه ۲۷ یورو است.
- بهصورت کلی میانگین اجاره هر مترمربع در شهر پاریس برابر با ۳۰ یورو است.
۲) میزان حقوق دریافتی در شهر پاریس:
- طبق تحقیقات انجام شده در سال ۲۰۱۷، حداقل دستمزد یا درآمد ماهانه برای ساعات کاری به صورت تمام وقت (یعنی ۳۵ ساعت کار در هفته) برابر با ۱۱۵۲ یورو به صورت خالص در ماه بوده است.
- اما در سال ۲۰۱۸، حداقل دستمزد “SMIC” با توجه به بررسیهای انجام شده جهت ساعات کاری به صورت تمام وقت ( ساعات کاری تمام وقت برابر با ۳۵ ساعت کار در هفته است.) برابر با مبلغ ۱۱۷۴ یورو خالص در ماه بوده است.
۳) هزینه خوراک در شهر پاریس:
- میزان هزینهای که یک شهروند برای غذای خود در شهر پاریس باید انجام دهد از سنگاپور پایینتر بوده ولی به نسبت کشورهای دیگر بالاتر است.
- بهطور مثال باید بدانید یک بطری آبمعدنی کوچک را باید با ۳ یورو، یک بطری نوشابه کوکا را باید با ۴ یورو، یک فنجان کاپوچینو را باید با ۳٫۵۵ یورو و یک فنجان قهوه را باید با مبلغ ۱٫۸۰ یورو خریداری نمایید.
گرچه میزان رفاه افرادی که در شهرهای گران قیمتی مانند پاریس زندگی میکنند بالا و حقوق دریافتی آنها در رنج خوبی است، اما اغلب ساکنان این شهرها اجاره نشین بوده و مجبورند هرماه مبلغ بالایی از درآمد خود را صرف پرداخت اجارهبهای خانه یا آپارتمان خود بکنند.
۳- گرانترین شهرهای دنیا – زوریخ در کشور سوئیس
- همانطور که بالاتر مشاهده کردید هزینه زندگی در هر شهر بسته به عوامل خاصی متفاوت است.
- قیمت زندگی در زوریخ و ژنو در کشور سوئیس نیز بالاتر از بقیه شهرها است که دو رتبه جهانی گرانترین شهرهای دنیا را به خود اختصاص دادهاند.
- واحد پولی کشور سوئیس فرانک است.
- بهطور مثال بهتر است شرایط اجاره خانه شروع کنیم که قیمت اجاره خانه به صورت ماهانه برای یک نفر برابر با ۵۰۰ فرانک است.
- قیمت خوراک برای یک نفر به طور تقریبی در ماه برابر ۴۵۰ فرانک است.
۴- گرانترین شهرهای دنیا – کپنهاگ در شهر کشور دانمارک
- واحد پولی در کشور دانمارک کرون است.
- قیمت اجاره خانه برای مستأجر که فقط یک خوابه باشد در مرکز شهر برابر با ۴ هزار تا ۸ هزار کرون برآورد شده است.
- اگر مستأجر خانهای را در حومه شهر انتخاب کند باید ماهانه مبلغی بین ۳ هزار کرون تا ۵۶ هزار کرون بابت اجارهبهای آپارتمان خود بپردازد.
هزینه زندگی معمولاً در شهرهای گران دنیا بر اساس قیمت اجاره خانه، هزینه خوراک و هزینه تحصیل برآورد میشود. در این میان هزینه اجاره خانه در صدر موارد با اهمیت در تعیین ارزان یا گران بودن زندگی در یک شهر محسوب میشود.
۵- گرانترین شهرهای دنیا – سیدنی در کشور استرالیا
- با توجه به تحقیقاتی که از قبل انجام شده است قیمت زندگی برای یک فرد بالغ در شهر سیدنی برابر با ۲۰ هزار دلار است.
- درصورتیکه فرد همسر یا شریک زندگی داشته باشد ۷ هزار دلار اضافه میشود و در صورت داشتن فرزند هر نفر مبلغ ۳ هزار دلار به هزینههای شما در سیدنی اضافه میشود.
پارامترهایی که برای مقایسه شهرها انتخاب میشود عبارت است از: قیمت مواد مصرفی مانند مواد غذایی، نوشیدنیها، سیگار، سوخت، سطح کمکهای دولتی، هزینه تفریح، هزینه مدارس، اجارهبهای آپارتمان، هزینههای مربوط به حمل و نقل و همچنین میزان تورم و درگیریهای سیاسی که در تعیین قیمت شهرها تأثیرگذار است. |
- شرایط اجاره در شهر سیدنی به این صورت است که درصورتیکه یک خانه با متراژ ۸۵ متر در گرانترین منطقه سیدنی تهیه کنید و البته آن خانه مبله باشد موظف هستید مبلغ ۳۷۰۰ دلار جهت اجارهبهای آپارتمان در هر ماه در سیدنی پرداخت نمایید.
- دقت داشته باشید برای هزینههای آب، برق و گاز این خانه در سیدنی باید ماهانه مبلغ ۲۳۰ دلار نیز هزینه کنید.
- بهطور میانگین و رایج برای یک وعده غذا در بیرون برای دو نفر در شهر سیدنی مبلغی حدود ۵۰ دلار هزینه باید هزینه شود.
شهر سیدنی در کشور استرالیا یکی از گرانترین شهرهای دنیا است. میانگین اجاره یک خانه مبله در این شهر در حدود ۳۷۰۰ دلار است.
- به جز موارد فوق شهرهای دیگری نیز در جهان وجود دارند که هزینه زندگی در آنها بسیار بالا است. همین موضوع روی میزان اجارهبهای خانهها نیز تأثیرگذار بوده است و این شهرها را تبدیل به گرانترین شهرهای دنیا برای زندگی کند. این شهرها عبارتاند از:
- شهر هنگ کنگ در چین
- شهر اسلو در کشور نروژ
- شهر ژنو در سوئیس
- شهر سئول در کره جنوبی
نتیجه گیری:
- شاخصهای متفاوتی در تعیین ارزان یا گران قیمت بودن یک شهر تاثیرگذار هستند.
- شاخصهای مانند قیمت مسکن و اجارهبهای خانه، هزینه تحصیل، هزینه خوراک، نوشیدنی، سیگار و…
- ایران و شهرهای آن در قاره آسیا یکی از کشورهای ارزان قیمت محسوب میشود. هرچند در سالهای اخیر قیمت مسکن به شدت بالا رفته است و دیگر شاخصها نیز دچار تورم شدید شدهاند، اما باز هم نمیتوان گفت ایران و شهرهایش برای زندگی مکانهای گران قیمتی هستند.
- اکنون چندین سال است که کشور سنگاپور و اغلب شهرهای آن گرانترین شهرهای دنیا برای زندگی هستند. البته اصلیترین دلیل این گرانی موضوع کیفیت زندگی در این کشور و اقتصاد رو به رشد آن است.
همونطور که خودتون ذکر کردین شاخصهای مختلفی برای سنجش هزینه زندگی وجود داره.
ولی خب به نظرم متوسط درآمد مردم عادی هم باید در سنجش این موضوع لحاظ بشه.
یعنی نسبت درآمد به هزینه قشر عادی و متوسط جامعه رو بسنجیم.
میتونه نتایج جالب توجهی داشته باشه.
نکته بجا و درستی بود موافقم.در این تحلیل شهرهارو نسبت به هم مورد سنجش قرار داده.به قول شما ممکن هست در یک شهر سطح درآمد افراد بالا باشه و اهالی مشکلی برای گرانی کلی شهر نداشته باشند حتی اگه شهرشان گرانترین شهر جهان باشد.کشور سنگاپور نمونه بارز این مساله ست.