بزرگترین مرجع تولید محتوای شهرسازی کشور.اخبار ، منابع تخصصی شهرسازی و معماری

بزرگترین مرجع تولید محتوای شهرسازی کشور.اخبار ، منابع تخصصی شهرسازی و معماری
بزرگترین مرجع تولید محتوای شهرسازی کشور.اخبار ، منابع تخصصی شهرسازی و معماری
تاریخ : یکشنبه, ۲۵ مرداد , ۱۴۰۵ Sunday, 16 August , 2026

اخبار ویژه

آسیب‌های تکایای قبرستان تاریخی تخت فولاد اصفهان در جنگ تحمیلی رمضان، قسمت چهارم: تکیه کازرونی آسیب‌های تکایای قبرستان تاریخی تخت فولاد اصفهان در جنگ تحمیلی رمضان، قسمت سوم: تکیه خوانساری آسیب‌های تکایای قبرستان تاریخی تخت فولاد اصفهان در جنگ تحمیلی رمضان، قسمت دوم: تکیه مادر شاهزاده آسیب‌های تکایای قبرستان تاریخی تخت فولاد اصفهان در جنگ تحمیلی رمضان، قسمت اول: تکیه بابارکن‌الدین کمک های ترامپ؛ جنایت‌های آمریکایی صهیونی علیه میراث فرهنگی ایران، قسمت سوم: باغ موزه چهلستون اصفهان کمک های ترامپ؛ جنایت‌های آمریکایی صهیونی علیه میراث فرهنگی ایران، قسمت دوم: تالار اشرف اصفهان کمک های ترامپ؛ جنایت‌های آمریکایی صهیونی علیه میراث فرهنگی ایران، قسمت اول: عمارت رکیب خانه اصفهان بافت تاریخی تهران؛ قربانی توسعه‌های نافرجام «روایت سوم» مسجد جامع هفت شویه، بنا موزه ای فراموش شده در حومه اصفهان منار زیار اصفهان: ایستاده بر فراز تاریخ سکونت‌گاه و پناه‌گاه زیرزمینی ابرکوه؛ اکتشافی شگفت انگیز در کهن شهری باشکوه افتضاح مرمتی پس از تخریب تعمدی سردر بقعه سیدون ابرکوه تشکیل پرونده برای طرفین درگیری ماموان سد معبر شهرداری قزوین گزارش های نگران کننده از وضعیت یخچال های تاریخی ابرکوه تخریب و تجاوز در عرصه و حریم قــلـعـه دخــتـر کــرمـان حفاری غیرمجاز با ماشین آلات سنگین در گورستان تاریخی ساراخاتون ابرکوه قلعه شَهرَسب ابرکوه، هزارتوی خشتی باشکوه روایتی دیگر از تخریب بافت تاریخی ابرکوه بر مزار دکتر فرهاد نظری بافت تاریخی شیراز؛ در حصار حرم شاهچراغ

2
مجله

مجله دانش شهر شماره ۲۴۱

  • کد خبر : 10042
  • 30 دسامبر 2020 - 12:46
مجله دانش شهر شماره ۲۴۱
در شماره 241 از ماهنامه دانش شهر مقاله ای با عنوان رفتارها و واکنش های اجتماعی تجربه شده در هنگام وقوع سوانح به چاپ رسیده است.

مجله دانش شهر از سال ۱۳۸۸ شروع به کار کرده و توسط مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران منتشر می شود. دوره انتشار این مجله به صورت ماهنامه بوده و موضوع اصلی آن، دیپلماسی شهری و روابط بین الملل است.

سایت این مجله عبارت است از  :http://rpc.tehran.i

فایل شماره ۲۴۱ از مجله دانش شهر را می توانید به صورت رایگان از طریق لینک زیر از سایت نوین شهرساز دانلود نمایید.
 
مجله دانش شهر، شماره ۲۴۱ – بهار ۱۳۹۳

الگوهای رفتاری افراد در زمان وقوع بحران همواره یکی از موضوعات حیاتی و مهم برای مدیران و مقابله گران بوده است. مطالعات گذشته حاکی از این است که بسیاری از تصورات افراد درخصوص رفتارهای گروهی و فردی ناشی از سوءبرداشت‌ها (افسانه‌های بحران) می‌باشد و در واقعیت چنین رفتارهایی اتفاق نیافتاده است.

در این گزارش به دنبال آن هستیم که این سوءبرداشت ها را بیان کرده و الگوهای رفتاری را درحین حوادث مورد بررسی قرار دهیم. در انتها نیز تجارب رفتارها در زلزله‌های اخیر ایران را ارائه خواهیم کرد.

سخن نخست:

مدیریت شرایط اضطراری، به مجموعه توافقی از رفتارهای پشت سرهم که برای پاسخ دادن به شرایط اضطراری و بهبود آن تنظیم می شود، گفته می شود که مسئولیت ها، ساختارهای مدیریتی، استراتژی ها و منابع را دربرمی گیرد. برنامه ریزی شرایط اضطراری برای حفظ جان و اموال مردم و محیط زیست تلاش می کند و از آثار زیانبار اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی سوانح و حوادث می کاهد.

سرزمین ایران با توجه به موقعیت جغرافیایی و زمین شناسی آن، از جمله ده کشور سانحه خیز جهان به شمار می آید که همواره بر اثر وقوع سوانح طبیعی خسارات جانی و مالی قابل توجهی را متحمل شده است. همانگونه که می دانیم کلان شهر تهران به عنوان بزرگترين مرکز جمعيتي کشور به لحاظ خطرات و تهدیدات ناشی از سوانح و حوادث غیرمترقبه داراي مشکلات و نابساماني­هاي اساسي و جدي است که همین امر خود نشانگر ضرورت پرداخت به ابعاد متفاوت مدیریت بحران و ساماندهی آن در حوزه های مطالعاتی، برنامه ریزی و اجرایی در کلان شهر تهران می باشد.

از این رو مدیریت مطالعات معماری، شهرساری و امور بحران مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران سعی دارد در راستای انجام وظایف خود، با انجام پژوهش ها و مطالعات راهبردی و نیز انتقال تجارب جهانی و درنهایت اجرایی شدن کاربست مطالعات و پژوهش ها شرایطی را فراهم آورد که در نهایت منجر به ارتقاء وضعیت و عملکرد کیفی کلان شهر تهران در ابعاد مختلف شود. در این گزارش به دنبال آن هستیم که این سوءبرداشت ها را بیان کرده و الگوهای رفتاری را درحین حوادث مورد بررسی قرار دهیم. در انتها نیز تجارب رفتارها در زلزله اخیر ایران را ارایه خواهیم کرد.

تهیه کنندگان: دکتر سید علی بدری

لینک کوتاه : https://novinshahrsaz.ir/?p=10042

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.