مجله دانش شهر از سال ۱۳۸۸ شروع به کار کرده و توسط مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران منتشر می شود. دوره انتشار این مجله به صورت ماهنامه بوده و موضوع اصلی آن، دیپلماسی شهری و روابط بین الملل است.
سایت این مجله عبارت است از :http://rpc.tehran.i
مجله دانشهر، شماره ۲۷۰، تابستان ۱۳۹۴
گورستانها فضاهایی هستند که خاطرهی یک شهر در آن انباشته شده است. مناسک گزار و آدابورسومی که هرروزه از زمانهای دور از جانب عامهی مردم و اقشار گوناگون جامعه در این مکان انجام میشود، نهتنها آن را به بخش مهمی از زندگی روزمرهی افراد جامعه پیوند زده، بلکه به مکان خاطره نیز تبدیل میکند. گورستان بهدلیل مناظر خاطرهانگیز، نقشی اصلی در حفظ نام و یاد گذشتگان دارد و همچنین، در زندگی روزمره از نقشی اجتماعی برخوردار است و موجبات تقویت تعاملات اجتماعی را در فضایی با بار خاطراتی قومی فراهم میآورد؛ اما با ورود به دنیای مدرن، گورستانها مانند بسیاری از مکانهای دیگر از زندگی روزمرهی جامعه جدا و به حاشیه رانده میشود.
گفتمان قدرت نیز در فرایند یادآوری و فراموشی نقش مؤثری دارند. در این پژوهش با تأکید بر نظریهی هالبواکس درمورد خاطرهی جمعی و نظریهی فوکو درخصوص هتراتوپیا پس از بررسی پیشینه و تاریخ پیدایش و سیر تحولات گورستان در تهران، به تحلیل فضای گورستان بهشت زهرا پرداختهایم و گفتمان خاطرهسازی را در این مکان بررسی کردهایم و به این نتیجه رسیدهایم که ساختار قدرت رسمی از جمله دولت، با توجه به ایدئولوژی خاص خود به خاطرهسازی در این مکان میپردازد و همین امر به گسست خاطره در گورستانها منجر میشود.
تهیه کنندگان: عبدالحسین کلانتری، سپیده برزو