بزرگترین مرجع تولید محتوای شهرسازی کشور.اخبار ، منابع تخصصی شهرسازی و معماری

بزرگترین مرجع تولید محتوای شهرسازی کشور.اخبار ، منابع تخصصی شهرسازی و معماری
بزرگترین مرجع تولید محتوای شهرسازی کشور.اخبار ، منابع تخصصی شهرسازی و معماری
تاریخ : پنج شنبه, ۱۷ آبان , ۱۴۰۳ Thursday, 7 November , 2024

اخبار ویژه

بافت تاریخی شیراز؛ رو به تخریب و نابودی، حتی پس از ثبت ملی «روایت سوم» آب انبار چاله خشتی پیشوای ورامین؛ غرق در رطوبت، به سوی فرونشست حمایت متخصصان شهرسازی از تصدی وزارت راه و شهرسازی توسط خانم فرزانه صادق مالواجرد بافت تاریخی شیراز؛ رو به تخریب و نابودی، حتی پس از ثبت ملی «روایت دوم» بافت تاریخی تهران؛ قربانی توسعه‌های نافرجام «روایت دوم» ادامه تخریب بافت تاریخی و ارزشمند ابرکوه فعالیت «دوچرخه‌های اشتراکی» در شهرداری تهران جانمایی ایستگاه‌های شارژ اتوبوس و تاکسی برقی با کمک سامانه اطلاعات مکانی آخرین وضعیت پایه پل میرداماد تهران محل آرامستان جدید تهران نهایی شد ️پیشرفت ۷۵ درصدی پروژه‌های شهرداری تهران در سال ۱۴۰۲ اعلام جزئیات جدید از سه طبقه کردن میدان ونک شهرداری باید حامی محیط زیست باشد الزام به تقویت ساختار HSE در شهرداری ها کارزار ابلاغ و اجرای کلیه صلاحیت‌های رشته شهرسازی موضوع روز شهرسازان ایران مصاحبه اختصاصی با «دکتر شیوا آراسته» درباره پارک قیطریه تشریح اهداف و برنامه درآمدی سال ۱۴۰۳ مناطق ۲۲ گانه تهران رفع آبگرفتگی معابر در ۱۰ نقطه شهرکرد بهره‌برداری از ۲ پروژه راهگشای عمرانی در بزرگراه آزادگان تهران پلمب ٤ مرکز غیرمجاز تفکیک و جمع‌آوری پسماند خشک در تهران

0
مجله

مجله دانش شهر شماره ۳۵۴

  • کد خبر : 10202
  • 09 ژانویه 2021 - 12:28
مجله دانش شهر شماره ۳۵۴
در شماره 354 از ماهنامه دانش شهر مقاله ای با عنوان شناسایی عوامل مؤثر بر خلق جداره های شهری واجد معنا (نمونه موردی: خیابان شریعتی در منطقه 7 شهرداری) به چاپ رسیده است.

مجله دانش شهر از سال ۱۳۸۸ شروع به کار کرده و توسط مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران منتشر می شود. دوره انتشار این مجله به صورت ماهنامه بوده و موضوع اصلی آن، دیپلماسی شهری و روابط بین الملل است.

سایت این مجله عبارت است از  :http://rpc.tehran.i

فایل شماره ۳۷۵ از مجله دانش شهر را می توانید به صورت رایگان از طریق لینک زیر از سایت نوین شهرساز دانلود نمایید.
 
مجله دانش شهر، شماره ۳۵۴، زمستان ۱۳۹۵

جداره‌های شهری، یکی از عرصه‌های عمل طراحی شهری هستند که در ارتباط زیادی با ناظرین قرار می‌گیرند، به عبارتی این سطوح ویترینی هستند که به دیده ناظر می‌آیند و از این رهگذر ارتباط بصری زیادی با ناظرین برقرار می‌کنند. بنابراین درصورتی‌که این سطح­ها، واجد ارزش‌های بصری هماهنگ بافرهنگ و هویت باشد، ضمن آنکه توسط استفاده‌کننده فضا درک می‌شوند، واجد هویت متمایز بصری و ارزش‌های زیبایی شناسانه خواهند بود و به‌این‌ترتیب نوعی آرامش بصری را برای ناظرین فراهم می‌آورند. درست در نقطه مقابل، اگر نماها فارغ ارزش­های بصری و درعین‌حال هویتی، طراحی شوند و یا در فرایند طراحی معماری به‌عنوان آثاری مستقل از زمینه در نظر گرفته شوند، درنتیجه به بستری ناهماهنگ، واجد اغتشاش بصری تبدیل می‌شوند که به دلیل عدم هماهنگی نظم‌های موجود در هر اثر، زشتی دهشتناکی را خلق می‌کنند.

فارغ از ابعاد بصری و زیبایی‌شناختی نما، انطباق طراحی بر اساس الگوهای ادراکی بی‌شک زمینه خلق نماهای واجد معنا و هویت را فراهم می‌آورد. این پژوهش با تأکید بر این بعد به دنبال شناسایی عواملی است که بر خلق نماهای قابل‌ادراک منجر می‌شود. بر این اساس پژوهش حاضر، تحقیقی است کاربردی که با رویکردی کیفی و روشی تحلیلی از خلال بررسی مبانی نظری و نمونه موردی در پی شناسایی شاخص­ها و زیرشاخه‌های تأثیرگذار بر طراحی نماهای قابل‌ادراک هست. نمونه موردی این پژوهش، بخشی از خیابان شریعتی به‌عنوان یکی از خیابان‌های ساختاری تهران است که در منطقه ۷ شهرداری تهران قرارگرفته است. به‌منظور رسیدن به نتایج توأمان از آرا متخصصین و ناظران فضا بهره گرفته‌شده است. نتایج به‌دست‌آمده حاکی از آن است که چه عناصری از نما بر خلق معانی مختلف تأثیر دارند و درعین‌حال چه معیار در ارتباط با هر عنصر بر القای معنا تأثیر دارد.

تهيه كننده: دکتر مریم محمدی

لینک کوتاه : https://novinshahrsaz.ir/?p=10202

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.