مجله دانش شهر از سال ۱۳۸۸ شروع به کار کرده و توسط مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران منتشر می شود. دوره انتشار این مجله به صورت ماهنامه بوده و موضوع اصلی آن، دیپلماسی شهری و روابط بین الملل است.
سایت این مجله عبارت است از :http://rpc.tehran.i
مجله دانش شهر، شماره ۳۵۴، زمستان ۱۳۹۵
جدارههای شهری، یکی از عرصههای عمل طراحی شهری هستند که در ارتباط زیادی با ناظرین قرار میگیرند، به عبارتی این سطوح ویترینی هستند که به دیده ناظر میآیند و از این رهگذر ارتباط بصری زیادی با ناظرین برقرار میکنند. بنابراین درصورتیکه این سطحها، واجد ارزشهای بصری هماهنگ بافرهنگ و هویت باشد، ضمن آنکه توسط استفادهکننده فضا درک میشوند، واجد هویت متمایز بصری و ارزشهای زیبایی شناسانه خواهند بود و بهاینترتیب نوعی آرامش بصری را برای ناظرین فراهم میآورند. درست در نقطه مقابل، اگر نماها فارغ ارزشهای بصری و درعینحال هویتی، طراحی شوند و یا در فرایند طراحی معماری بهعنوان آثاری مستقل از زمینه در نظر گرفته شوند، درنتیجه به بستری ناهماهنگ، واجد اغتشاش بصری تبدیل میشوند که به دلیل عدم هماهنگی نظمهای موجود در هر اثر، زشتی دهشتناکی را خلق میکنند.
فارغ از ابعاد بصری و زیباییشناختی نما، انطباق طراحی بر اساس الگوهای ادراکی بیشک زمینه خلق نماهای واجد معنا و هویت را فراهم میآورد. این پژوهش با تأکید بر این بعد به دنبال شناسایی عواملی است که بر خلق نماهای قابلادراک منجر میشود. بر این اساس پژوهش حاضر، تحقیقی است کاربردی که با رویکردی کیفی و روشی تحلیلی از خلال بررسی مبانی نظری و نمونه موردی در پی شناسایی شاخصها و زیرشاخههای تأثیرگذار بر طراحی نماهای قابلادراک هست. نمونه موردی این پژوهش، بخشی از خیابان شریعتی بهعنوان یکی از خیابانهای ساختاری تهران است که در منطقه ۷ شهرداری تهران قرارگرفته است. بهمنظور رسیدن به نتایج توأمان از آرا متخصصین و ناظران فضا بهره گرفتهشده است. نتایج بهدستآمده حاکی از آن است که چه عناصری از نما بر خلق معانی مختلف تأثیر دارند و درعینحال چه معیار در ارتباط با هر عنصر بر القای معنا تأثیر دارد.
تهيه كننده: دکتر مریم محمدی