به گزارش پایگاه خبری نوین شهرساز به نقل از همشهری: یکی از تذکرات اعضای شورای شهر مربوط به عدم تعیین تکلیف نرخ سرویس مدارس بود که سازمان تاکسیرانی آخرین وضعیت این مهم را در اختیار همشهری قرار داده است: « در خردادماه صورتجلسه مربوطه به نرخ پیشنهادی، برای ابلاغ توسط معاون استاندار و سرپرست فرمانداری تهران بزرگ ارسال شده، لیکن تاکنون پاسخی از سوی آن مرجع به این سازمان واصل نشده است، لذا نظر به زمان سپری شده و لزوم تسریع در روند تصویب و ابلاغ لایحه مذکور، در تاریخ ۱۱تیر، لایحه تعیین نرخ کرایه و بهای خدمات سرویس مدارس شهر تهران از سوی سازمان تاکسیرانی به معاونت حملونقل و ترافیک و در تاریخ ۲۵خرداد از سوی معاونت حملونقل و ترافیک به معاونت برنامهریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران ارسال شده و در حال حاضر نیز درحال طی مراحل اداری برای ارسال به شورای اسلامی شهر تهران است. شایان ذکر است با عنایت به ماده ۵ دستورالعمل اجرایی آییننامه حملونقل دانشآموزان مصوب ۱۳۹۷سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور مکلف است بهمنظور مدیریت و نظارت مستمر بر عملکرد دستگاههای متولّی و شرکتهای مجاز حملونقل دانشآموزی و همچنین تجمیع و بهروزرسانی و پایش اطلاعات مربوطه، در چارچوب دستورالعمل و آییننامه حملونقل دانشآموزان، برای ایجاد سامانه الکترونیک حملونقل دانشآموزان و بهرهبرداری و پشتیبانی از آن اقدام کند. لیکن تاکنون هیچگونه ابلاغی درخصوص نحوه عملکرد سامانه الکترونیک مورد اشاره و اختصاص کد کاربری از سوی سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور واصل نشده است .»
رصد برای ایمنسازی گود جماران
در جریان صحن علنی شورای شهر سوده نجفی، رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران با اشاره به گودهای رها شده در شهر، گفت: یکی از گودهای رها شده در سطح شهر در محله جماران است که براساس گزارشی که ارائه شده، این گود در مرحله خطرناکی قرار دارد و باید در این خصوص اقدام فوری صورت گیرد. با توجه به اینکه اجازه احداث ساختمانهای بیش از ۳ طبقه در این منطقه را نمیدهند، سرنوشت این گود هنوز مشخص نیست؛ لذا از شهرداری تهران میخواهم با قید فوریت، اقدامات لازم را در راستای انجام وظایف خود در خصوص گود جماران انجام دهد.
روابط عمومی منطقه یک شهرداری تهران در این خصوص به همشهری اعلام کرد: درباره اقدامات صورت گرفته جهت ایمنسازی گود جماران(اژدری) باید گفت ملک مذکور جزو پروژههای مشارکتی است؛ طی نامهای با معاونت فنی و عمرانی منطقه درخصوص تعیین تکلیف ایمنسازی جدارههای گود مکاتبه شده و شایان ذکر است که در جلسه کمیته ایمنی ساختمانهای ناایمن منطقه نیز مقرر شده تا معاونت فنی و عمرانی نسبت به پیگیری روش مناسب ایمنسازی از سازمان مشاور فنی و مهندسی شهر تهران، اقدامات لازم را به عمل آورد. در این اطلاعیه گفته شده؛ در حال حاضر گود موردنظر توسط مشاورین فنی و عمران شهرداری منطقه یک از نظر پایداری در دیواره در حال رصد مستمر است و با توجه به حساسیت موضوع با اداره حقوقی جهت اخذ حکم قضایی پرنمودن گود، مکاتبه شده است.
اقدامات شهرداری برای کاهش مصرف زباله پلاستیکی در ایام محرم
سوده نجفی، رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران در تذکر پیش از دستور خود با اشارهای به استفاده از ظروف یکبار مصرف در مراسم عزاداری اباعبدالله (ع) کرد و تأکید داشت که باید از ظروف تجدیدپذیر در مراسم عزاداری استفاده شود؛ چرا که استفاده از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی در سطح شهر، علاوه بر اینکه سیمای شهر را نامطلوب میکند، سبب بروز مشکلات زیستمحیطی نیز میشود.
در همین رابطه، حلیا سادات حسینی، مدیرکل اداره محیطزیست شهرداری تهران در گفتوگو با همشهری بیان میکند: ما امسال در نمایشگاه عطر سیب مستقر بودیم و به هیئتهای مذهبی که برای خرید میآمدند، آموزش دادیم؛ همچنین شیوهنامهای چند بندی به مناطق ۲۲گانه ابلاغ کردیم و قرار شد آموزشگرهای اداره کل محیطزیست مناطق ۲۲گانه در هیئت ها حاضر شوند و آموزش لازم را در این خصوص ارائه دهند.
او افزود: برای ۵ هیأت بزرگ در شهر کیسههای پارچهای برای کفش ارائه کردیم؛ همچنین برای عدماستفاده از ظروف یکبار مصرف و استفاده از ظروف تجدیدپذیر، پوسترهایی را آماده و پخش کردیم. علاوه بر این آموزش چهره به چهره در این مورد انجام شد و در حال حاضر نیز همکاران ما برای رصد مراجعه میکنند.
حسینی بیان کرد: با سازمان پسماند هماهنگ شدیم تا سطلهای زبالهای مقابل هیئتها تعبیه و تفکیک زباله از همان مبدا انجام و مدیریت پسماند به درستی اعمال شود. عدماستفاده از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی به دلایل بهداشتی امکانپذیر نیست و ظروف یکبار مصرف تجدیدپذیر بسیار گران و در تعداد زیاد امکان تامین آن وجود ندارد.
مدیرکل اداره محیطزیست شهرداری تهران گفت: اداره کل محیطزیست شهرداری تهران تمام تلاش خود را داشته تا با اداره کل محیطزیست استان و شهر تهران همکاری لازم را داشته باشد تا تولید زباله پلاستیکی در ایام محرم به حداقل برسد.
برگزاری ستاد استقبال از مهر
سیدجعفرتشکری هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران، طی تذکری عنوان کرد که « به سال تحصیلی جدید نزدیک میشویم، ولی آثاری از ستاد استقبال از مهر نمیبینیم. نباید این کار عقب بیفتد.» در این رابطه معاون حملونقل و ترافیک شهرداری تهران به همشهری گفت که اخیرا بهصورت مکتوب از اعضای ستاد استقبال از مهر دعوت کرده است تا نخستین جلسه ستاد در هفته جاری تشکیل شود. همچنین جلال بهرامی، معاون حملونقل و ترافیک شهرداری تهران در نامهای به تشکری هاشمی این موضوع را مورد تأکید قرار دارد و از او نیز برای شرکت در جلسه و بیان نظرات خود دعوت کرد. در این نامه آمده است: «دعوتنامه اعضای ستاد هماهنگی استقبال از مهر با حضور نمایندگان نهادهای مرتبط در شهرداری تهران، دولت و پلیس راهور، هفته گذشته ارسال شده و برنامهریزیها، پیگیریها و هماهنگیهای لازم به عمل آمده است… با توجه به اهمیت این موضوع برای مدیریت شهری، نخستین جلسه این ستاد، زودتر از سالهای گذشته و هفته آینده با محوریت این معاونت برگزار خواهد شد.»
اقدامات براساس طرح مصوب برج میلاد
زهرا شمس احسان، رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران در تذکری به محدوده برج میلاد متشکل از شهرداری، دانشگاه علوم پزشکی، سازمان انتقال خون و بیمارستان میلاد اشاره کرد و گفت: «براساس مصوبه شورایعالی شهرسازی و معماری ایران درخصوص طراحی شهری مجموعه ۱۲۰هکتاری و طرح جامع ۳بعدی فاز ۲برج میلاد و ضوابط تعیین شده برای محدوده موردنظر، ساختوساز جدیدی در محدوده برج میلاد مجاز نیست؛ بنابراین از شهردار تهران انتظار داریم تا تمامی مداخلات و ساخت و سازها در عرصه ۱۲۰ هکتاری را پیگیری کند.»
حمیدرضا صارمی، معاون معماری و شهرسازی شهردار تهران هم در گفتوگو با همشهری بیان کرد: «مجموعه برج میلاد دارای طرح مصوب است و هیچگونه ساخت وسازی خارج از طرح مصوب کمیسیون ماده ۵در آن انجام نمیشود. شهرداری درصدد است تا درخصوص برج میلاد مطالعهای انجام دهد که تاکنون اقدامی که منجر به تغییر در مبانی طرح کمیسیون ماده ۵ شود، انجام نداده و همه اقدامات براساس طرح صورت گرفته است.»