بزرگترین مرجع تولید محتوای شهرسازی کشور.اخبار ، منابع تخصصی شهرسازی و معماری

بزرگترین مرجع تولید محتوای شهرسازی کشور.اخبار ، منابع تخصصی شهرسازی و معماری
بزرگترین مرجع تولید محتوای شهرسازی کشور.اخبار ، منابع تخصصی شهرسازی و معماری
تاریخ : جمعه, ۳۰ شهریور , ۱۴۰۳ Friday, 20 September , 2024

اخبار ویژه

آب انبار چاله خشتی پیشوای ورامین؛ غرق در رطوبت، به سوی فرونشست حمایت متخصصان شهرسازی از تصدی وزارت راه و شهرسازی توسط خانم فرزانه صادق مالواجرد بافت تاریخی شیراز؛ رو به تخریب و نابودی، حتی پس از ثبت ملی «روایت دوم» بافت تاریخی تهران؛ قربانی توسعه‌های نافرجام «روایت دوم» ادامه تخریب بافت تاریخی و ارزشمند ابرکوه فعالیت «دوچرخه‌های اشتراکی» در شهرداری تهران جانمایی ایستگاه‌های شارژ اتوبوس و تاکسی برقی با کمک سامانه اطلاعات مکانی آخرین وضعیت پایه پل میرداماد تهران محل آرامستان جدید تهران نهایی شد ️پیشرفت ۷۵ درصدی پروژه‌های شهرداری تهران در سال ۱۴۰۲ اعلام جزئیات جدید از سه طبقه کردن میدان ونک شهرداری باید حامی محیط زیست باشد الزام به تقویت ساختار HSE در شهرداری ها کارزار ابلاغ و اجرای کلیه صلاحیت‌های رشته شهرسازی موضوع روز شهرسازان ایران مصاحبه اختصاصی با «دکتر شیوا آراسته» درباره پارک قیطریه تشریح اهداف و برنامه درآمدی سال ۱۴۰۳ مناطق ۲۲ گانه تهران رفع آبگرفتگی معابر در ۱۰ نقطه شهرکرد بهره‌برداری از ۲ پروژه راهگشای عمرانی در بزرگراه آزادگان تهران پلمب ٤ مرکز غیرمجاز تفکیک و جمع‌آوری پسماند خشک در تهران سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در مصلی امام خمینی(ره) برگزار می‌شود

0

شتاب بخشی به نوسازی واحدهای مسکونی در محلات بافت فرسوده/خبر خوش تسهیلاتی به مردم وسازندگان مسکن

  • کد خبر : 12214
  • 25 جولای 2023 - 6:55
شتاب بخشی به نوسازی واحدهای مسکونی در محلات بافت فرسوده/خبر خوش تسهیلاتی به مردم وسازندگان مسکن
وجود 2 میلیون و 700 هزار واحد مسکونی در محلات بافت‌ فرسوده به عنوان یک چالش مهم مطرح است که بنا به اعلام محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار دولت سیزدهم برای شتاب بخشی به نوسازی این بافت تسهیلات ویژه در نظر گرفته است.

محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار روز شنبه ۲۴ تیرماه برای بازدید و شرکت در جلسه ستاد بازآفرینی و شورای مسکن به استان زنجان سفر کرد.
بافت های فرسوده به دلیل شرایط اقتصادی مکانی برای قشرهای ضعیف جامعه هستند و توان لازم برای زندگی در جای دیگر را ندارند و در این راستا می طلبد دولتها به نوسازی این محلات توجه کرده و از ابزارهای تشویقی و مشوق ها برای ساکنین محلات بافت فرسوده استفاده بکنند.
نوسازی بافت‌های فرسوده از تاکیدات رئیس جمهور است و دولت سیزدهم به امر نوسازی واحدهای مسکونی و توسعه خدمات رفاهی، فرهنگی، اجتماعی و آموزشی در محلات بافت‌های فرسوده بسیار تاکید دارد چرا که توجه به این مهم باعث افزایش کیفیت زندگی شهری می شود.
ساکنین در محلات بافت فرسوده به تنهایی توانایی لازم برای نوسازی واحدهای مسکونی فرسوده خود را ندارند و از سوی دیگر سازندگان، توسعه‌گران و سرمایه‌گذاران هم رغبتی برای حضور در این بافت ها ندارند بنابراین باید بسته های تشویقی در این خصوص اتفاق بیفتد که در این خصوص باید ارگان های مربوطه مدیریت و برنامه ریزی لازم را مدظر قرار دهند.
باید بر این امر اذعان داشت تسریع در صدور پروانه‌های ساختمانی در بافت‌های فرسوده در استان توسط شهرداران باید مورد توجه قرار گیرد و با این کارعلاوه بر اینکه حجم تولید مسکن بالا می‌رود تعداد واحدهای مسکونی مقاوم هم زیاد می شود وهمچنین این مهم افزایش کیفیت زندگی شهری را به دنبال دارد.
اداره کل راه و شهرسازی استان زنجان در راستای توسعه و شتاب دهی به نوسازی بافت فرسوده و بناها در بافت های تاریخی، روز شنبه ۲۴ تیر ماه میزبان محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار بود.
آئینی در بدو ورود در میدان بسیج شهر زنجان مورد استقبال مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان اصغر اسماعیلی و مدیر حراست این اداره کل سید علی خلیلی قرار گرفت.
در این سفر یک روزه محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی در جلسه مشترک بازآفرینی پایدار و شورای مسکن استان زنجان در محل استانداری زنجان شرکت کرد و در این جلسه بر لزوم همکاری در انجام امور مربوط به حوزه بازآفرینی در استان زنجان تاکید کرد و گفت: با همدلی و هم افزایی کارها جلو می رود.
محمد آئینی در سفر یک روزه ای که به استان زنجان داشت خبرهای خوشی به مردم داد که بر این اساس برای نخستین بار با پیگیری و پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی و همکاری وزارت میراث فرهنگی و تصویب شورای پول و اعتبار، اعطای تسهیلات مرمت و مقاوم سازی برای بناهای مسکونی و غیرمسکونی در بافت‌های تاریخی تصویب شد و به زودی دستورالعمل اجرایی آن ابلاغ می‌شود.
بنا بر این مصوبه میزان تسهیلات برای نوسازی بناها در بافت‌های تاریخی در کلان شهرها ۳۲۰ میلیون، مراکز استان‌ها ۲۸۰ میلیون، در سایر شهرها ۲۴۰ میلیون و روستاهای دارای بافت بارزش تاریخی هم ۲۰۰ میلیون تومان است و برای افرادی که بنای مسکونی تاریخی خود را مرمت می‌کنند در دوره مرمت تسهیلات ودیعه مسکن داده خواهد شد.
پرداخت وام اسکان موقت به متقاضیان نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده 
پرداخت وام اسکان موقت به متقاضیان نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده خبر خوش دیگر دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار بود که بر این اساس ساکنان بافت‌های فرسوده که متقاضی نوسازی واحد مسکونی هستند می‌توانند از همه حمایت‌ها و تسهیلات نهضت ملی مسکن یا تسهیلات نوسازی استفاده کنند که با توجه به توافق صورت گرفته بین ستاد بازآفرینی شهری ایران و بانک کارآفرینی تسهیلات قرض‌الحسنه ۳۶ ماهه به میزان ۱۲۰ میلیون تومان در تهران و ۹۰ میلیون تومان در سایر شهرها در نظر گرفته‌شده است.
با توجه به اهمیت اجرایی کردن برنامه اقدام مشترک ستادبازآفرینی شهری و محرومیت زدایی از محلات کم برخوردار در استان محمد آئینی دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار، بازدیدی از پروژه داودقلی -دلجویی به عنوان بزرگترین پروژه بازآفرینی کشور داشت.
بنا به اعلام معاون وزیر راه و شهرسازی همه تسهیلاتی که در نهضت ملی مسکن پیش‌بینی شده، در بافت‌های فرسوده نیز قابل استفاده است و همچنین بافت‌های فرسوده تسهیلات خاصی دارد به عنوان مثال ۱۵۰ میلیون از تسهیلات آن‌ها با سود صفر درصد ارائه می‌شود و کسانی که می‌خواهند در دوره نوسازی در یک مکان استیجاری ساکن شوند، تسهیلات قرض‌الحسنه هم به ۹۰ میلیون تومان رسیده است.
توجه به ساخت و ساز با کیفیت و تخصصی
آئینی، با بیان اینکه در سطح کشور ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد مسکونی در محلات بافت‌ فرسوده وجود دارد و این آمار در استان زنجان نزدیک به ۲۶ هزار و ۴۰۰ واحد ناپایدار است که فاقد هرگونه سازه بوده و باید نوسازی این واحدهای مسکونی شتاب بگیرد، ابراز کرد: سازندگان باید نسبت به بلوکی‌سازی ساختمان‌ها توجیه شوند تا کار ساخت و ساز تخصصی‌تر و با کیفیت‌تر انجام شود.
وی با بیان اینکه چاره‌ای جز شتاب بخشیدن به جریان نوسازی و مقاوم‌سازی واحدهای مسکونی نداریم، گفت: موضوع نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده در اولویت است و باید مورد تاکید جدی قرار گیرد.
۳۰درصد واحدهای سکونت گاههای غیررسمی سند دارند
معاون وزیر راه و شهرسازی، مسئله اصلی در سکونتگاه‌های غیررسمی را موضوع صدور سند اعلام کرد و گفت: این واحدها اغلب تصرفی، قولنامه‌ای یا اوقافی هستند و در مجموع ۲۷ تا ۳۰ درصد واحدهای سکونتگاه‌های غیررسمی در کشور سند دارند و تعداد واحدهای مسکونی مقاوم باید با ارائه مشوق‌ها به استانداردها نزدیک شود و در طرح نهضت ملی مسکن ۹ هزار و ۲۱ واحد مسکونی سهم استان زنجان برای نوسازی بافت‌های فرسوده است و باید در طول چهار سال برنامه‌ریزی دقیق با برش شهرستانی انجام و زمینه تسهیل صدور پروانه فراهم شود چراکه ظرفیت تولید ۷۵ هزار واحد در بافت‌های استان زنجان وجود دارد.
آئینی، نوسازی بافت‌های فرسوده را سریع‌ترین روش تولید مسکن اعلام کرد و گفت: در این راستا با نوسازی بافت های فرسوده و ساماندهی واحدهای ناپایدار، تعریض معابر و ارائه برخی خدمات نیز اتفاق می‌افتد و شاهد ارتقای کیفیت زندگی شهری هستیم و در این راستا مولفه بسیار مهم و اساسی در محدوده‌های نیازمند بازآفرینی (محلات بافت فرسوده) است که باید در این خصوص برنامه ریزی لازم مورد توجه قرار گیرد.
وی در سفر یک روزه خود به استان زنجان از سکونتگاه غیر رسمی کوی فلسطین شهر زنجان نیز بازدید کرد و از نزدیک در جریان اقدامات اداره کل راه و شهرسازی استان زنجان برای جابجایی این منطقه قرار گرفت.
در جلسه ای که به منظور بررسی وضعیت سکونتگاه غیر رسمی کوی فلسطین برگزار شد، استاندار زنجان به جابه جایی محله کوی فلسطین در شهر زنجان اشاره کرد و ادامه داد: تمام فعالیت های مربوط به حوزه بازآفرینی باید زیر چتر ستاد بازآفرینی انجام شود،گفت: این مسأله در سفر آبان ماه سال ۱۴۰۰ رئیس جمهور به استان زنجان مورد تاکید قرار گرفته و تاکنون بخشی از کارهای مربوط به آن توسط اداره کل راه و شهرسازی استان انجام شده است.
همچنین در این جلسه مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان،با بیان اینکه ۱۱ سکونتگاه غیر رسمی در شهرهای زنجان، ابهر و قیدار وجود دارد،گفت: مجموع مساحت سکونتگاه‌های غیر رسمی استان ۴۵۶ هکتار است که بیش از ۵۳ هزار نفر از جمعیت استان را شامل می شود.
۴ شهرستان استان زنجان با مساحت ۶۷۱٫۵۷ هکتار دارای بافت‌های فرسوده هستند
اصغر اسماعیلی تاکید کرد: محله‌های اسلام آباد، نجف آباد، سایان، خاندره، شهدا، فاطمیه، گوجیک آباد و کوی فلسطین، سکونتگاه‌های غیر رسمی در شهر زنجان است و محله حسین آباد و شریف آباد در ابهر و کوی شریعتی در قیدار نیز جزو سکونتگاه‌های غیر رسمی است و جمعیت ساکن در محلات غیررسمی شهر زنجان ۱۲٫۲۴ درصد جمعیت کل شهر را شامل می‌شود.
وی اجرای پروژه‌های بازآفرینی، طرح بازآفرینی کوی فلسطین، ساماندهی کوی فاطمیه، طرح توسعه مجموعه اقامتی، خدماتی و گردشگری حاج داداش و تعریف پروژه‌های محرک توسعه برای کوی وحدت را از اقدامات و برنامه‌های ستاد بازآفرینی برای شهر زنجان یاد کرد وگفت: ستاد بازآفرینی شهری در استان تشکیل شده و اهدافی همچون احیا، بهسازی، نوسازی و توانمندسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری را در دستور کار دارد.
مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان، ارتقای حقوق شهروندی، کیفیت زندگی، بازیابی هویت شهری، اعمال حکمرانی محلی، تحقق مدیریت یکپارچه، هم‌افزایی اقدامات و ایجاد وحدت رویه و مشارکت عوامل مرتبط در سطح استانی، منطقه‌ای و محلی در فرآیند پایدار محدوده‌ها و محله‌ها و استفاده از ظرفیت سازمان‌ها و نهادهای دولتی و خصوصی و پتانسیل‌های مردمی برای بهسازی و توانمندسازی را از اهداف ستاد بازآفرینی اعلام کرد و گفت: شهرهای زنجان، ابهر، خرمدره و قیدار در استان با مساحت ۶۷۱٫۵۷ هکتار دارای بافت‌های فرسوده هستند.
همچنین در این جلسه که به مدت دو ساعت طول کشید نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی،گفت: بعد از اجرای طرح اقدام ملی تولید و عرضه مسکن، موضوع نوسازی بافت‌های فرسوده کمرنگ شد که باید این دیدگاه اصلاح شود و مدیریت و برنامه ریزی لازم صورت گیرد.
مصطفی طاهری با بیان اینکه برای ساماندهی نجف‌آباد به عنوان یکی از سکونتگاه‌های غیررسمی زنجان چندین بار اقداماتی انجام شده و پیش از این طرحی برای آن پیشنهاد شده بود که اجرای آن بیش از ۱۰ سال زمان نیاز داشت،افزود: زمینی با مساحت ۱۳ هکتار متعلق به بنیاد مستضعفان برای ساخت ۲۵۰۰ واحد مسکونی و جابه‌جایی ساکنان این سکونتگاه در نظر گرفته شده بود و این کار هم به نوسازی و هم ایجاد ارزش افزوده در منطقه کمک می‌کند.
حدود ۲ هزار و ۱۰۰ کیلومتر از معابر بافت فرسوده بهسازی و آسفالت شده است
محمدآئینی معاون وزیر راه و شهرسازی در حاشیه بازدید از سکونتگاه غیررسمی کوی فلسیطن در جمع خبرنگاران، از وجود یک هزار و ۳۵۳ محله حاشیه‌ای در کشور خبر داد و گفت: از این تعداد حدود ۱۰ درصد از محلات از نوع مناطق کوی فلسطین زنجان است و باید نسبت به جابه‌جایی آن اقدام کرد.
وی گفت: در سایر محلات برنامه ساماندهی داریم و مهم‌ترین برنامه ساماندهی نیز بحث سنددار کردن واحدهای مسکونی این محلات است، ادامه داد: نزدیک به ۷۰ درصد منازل مسکونی واقع در این محلات فاقد اسناد رسمی بوده و به همین خاطر واحدهایی که نیاز به جابه‌جایی ندارد، بحث سنددار کردن واحدهای مسکونی مطرح است، به همین خاطر از مالکان این واحدها دعوت می‌کنیم از ظرفیت قانون تعیین تکلیف اراضی استفاده کرده و اسناد غیررسمی خود را به اسناد رسمی تبدیل کنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: یکی از مواردی که بیش از همه در این محلات به چشم می‌خورد، معابر خاکی این محلات بوده و می‌توان گفت به بدترین چهره محرومیت در این محلات تبدیل شده و طبق آمار نزدیک به ۶۰ درصد این محلات دارای معابر خاکی بوده و طی دو سال گذشته حدود دو هزار و ۱۰۰ کیلومتر از این معابر بهسازی و آسفالت شده است و رویکرد دولت در این راستا این است که همه معابر خاکی بهسازی شود.
محمد آئینی همچنین در گفتگویی که با خبرنگاران در محل استانداری زنجان انجام داد به بخش پروژه‌های خدمات زیربنایی و روبنایی در بافت فرسوده اشاره کرد و گفت: پروژه‌ای که دستگاه‌های خدمات‌رسان در بخش زیربنایی و روبنایی در قالب ستاد بازآفرینی شهری انجام دادند مشارکت شهرداری‌ها و سایر دستگاه‌های خدمات رسان خوب بوده و تعداد دو هزار پروژه طی سال گذشته به بهره‌برداری رسید که از این تعداد ۵۸۵ پروژه مربوط به دبیرخانه ستاد بازآفرینی شهری بود که توسط ادارات کل راه و شهرسازی در استان‌ها انجام شد.
آغاز عملیات نوسازی ۱۳۸ هزار و ۷۰۰ واحد مسکونی در بافت فرسوده طی فعالیت دولت سیزدهم
وی بیان کرد:در حال حاضر ۶۶۰ پروژه توسط دبیرخانه ستاد بازآفرینی شهری کشور در دست اجرا بوده و ۳ هزار پروژه نیز توسط سایر دستگاه‌های خدمات رسان در دست اجرا است که این پروژه‌ها در طی هفته دولت یا دهه فجر به تدریج به بهره‌برداری خواهد رسید و ۶۰۰ هزار واحد مسکونی در قالب طرح نهضت ملی مسکن در بافت‌های فرسوده در مدت چهار سال ساخته خواهد شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: از ابتدای دولت سیزدهم توجه ویژه به نوسازی بافت‌های فرسوده در کشور شده و راهبرد دولت سیزدهم در نوسازی بافت‌های فرسوده، مردمی‌سازی نوسازی این بافت‌ها است.
آئینی از آغاز عملیات نوسازی ۱۳۸ هزار و ۷۰۰ واحد مسکونی در بافت فرسوده طی فعالیت دولت سیزدهم خبر داد و گفت: در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ رشد ۱۵ درصدی در صدور پروانه ساخت برای بافت‌های فرسوده داشتیم که در سال ۱۴۰۲ انتظار جهش و رشد در این زمینه را داریم و در ۵۵ شهر کشور که دارای بافت فرسوده هستند شاهد رشد صدور پروانه نوسازی هستیم.
۳۰ درصد جمعیت شهری کشور در بافت‌های نیازمند نوسازی و مقاوم سازی سکونت دارند
وی با بیان اینکه بیش از ۲۰ درصد از سطح شهرهای کشور شامل ۱۶۷ هزار هکتار به عنوان بافت‌های نیازمند نوسازی و مقاوم‌سازی در کشور شناخته شده است،افزود: حدود ۳۰ درصد جمعیت شهری کشور در بافت‌های نیازمند نوسازی و مقاوم سازی، سکونت دارند.
همچنین معاون وزیر راه و شهرسازی در جلسه نشست با شهرداران شرکت کرد و بر لزوم تسریع در صدور پروانه‌ ساختمانی در بافت‌های فرسوده در استان زنجان توسط شهرداران تاکید کرد و گفت: با این کارعلاوه بر اینکه حجم تولید مسکن بالا می‌رود تعداد واحدهای مسکونی مقاوم هم زیاد می شود و این مهم افزایش کیفیت زندگی شهری را به دنبال دارد.
در این سفر یک روزه محمد آئینی بعد از اقامه نماز از پروژه های حوزه بازآفرینی که توسط شرکت جهاد نصر انجام می شود بازدید کرد و از نزدیک در جریان امور کارها قرار گرفت.
همچنین معاون وزیر راه و شهرسازی بعد از صرف نهاربه ترتیب ازمسجد جامع شهر زنجان، محله حق وردی و حسینیه اعظم زنجان بازدید کرد.
بی شک وجود بافت های فرســوده مانع توسعه شهرها می شود و در این راستا ضرورت مداخله در بافت های فرســوده به منظور ارتقاء کیفیت زندگی بسیار مهم است و باید ارگان های مربوطه در این خصوص مدیریت و برنامه ریزی لازم را داشته باشند و از ابزارهای تشویقی برای نوسازی محلات فرسوده استفاده بکنند. 

لینک کوتاه : https://novinshahrsaz.ir/?p=12214

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.