بزرگترین مرجع تولید محتوای شهرسازی کشور.اخبار ، منابع تخصصی شهرسازی و معماری

بزرگترین مرجع تولید محتوای شهرسازی کشور.اخبار ، منابع تخصصی شهرسازی و معماری
بزرگترین مرجع تولید محتوای شهرسازی کشور.اخبار ، منابع تخصصی شهرسازی و معماری
تاریخ : یکشنبه, ۱۲ آذر , ۱۴۰۲ Sunday, 3 December , 2023

اخبار ویژه

مترو پرند با عملکرد جهادی دولت سیزدهم ۴۰ کیلومتری راه اندازی شد قیمت مسکن در تهران ۲۰ درصد کاهش یافت سهم فارس برای نوسازی در بافت‌های فرسوده بیش از ۳۵ هزار واحد اعلام شد تدوین برنامه عملیاتی و بسته تأمین مالی برای رفع و اصلاح ۸۸۷ نقطه پرتصادف کشور مجوز مسکونی برای هیچ باغی داخل محدوده شهری صادر نمی‌شود ۱۱ طرح بازآفرینی شهری خراسان شمالی در دست اجرا است  مترو پرند با همت شهرداری تهران، قرارگاه خاتم و استانداری تهران احداث شد چهارشنبه‌های فرهنگی دراراضی عباس‌آباد/در نظر گرفتن گردشگری خانواده‌ها در بودجه۱۴۰۳شهرداری تهران همکاری وزارت راه‌ وشهرسازی و مدیریت شهری برای اجرای متروی پرند تولید ۱۰۰ اتوبوس برقی تا پایان سال/ نیاز تهران به ۷ هزار اتوبوس واریز ۷۰۰ میلیارد تومان مالیات به شهرداری و دهیاری‌های زنجان انتقادات شورای شهر درباره مازوت‌سوزی در تهران سهم استفاده ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت از «سوخت پاک» به‌ ۷۰ درصد می‌رسد راه‌اندازی آزمایشگاه زیست هوشمند شهری/ به دنبال استفاده از نقطه نظرات نخبگان هستیم با بهره‌مندی از هوش مصنوعی و تکنولوژی نظارت بر تاکسیرانان دقیق‌تر می‌شود لزوم بازنگری در طرح تفصیلی شهر تهران اهمیت ساخت در بافت فرسوده ۹۷ نقطه جمعیتی در بافتهای فرسوده خراسان رضوی برای نخستین بار در کشور شناسایی شد نوسازی بافت‌ فرسوده استان تهران از ۴۳ هزار واحد مسکونی عبور کرد ارائه مشوق‌ها و بسته‌های ابلاغی جدید برای نوسازی بافت‌های فرسوده شهری

0

تحلیل برنامه هفتم توسعه

  • کد خبر : 13512
  • 21 اکتبر 2023 - 20:41
تحلیل برنامه هفتم توسعه
برنامه توسعه هفتم، با توجه به اینکه دولت فعلی با بیشترین مسائل و موانع جهانی و داخلی پیش روست عملا هیچگونه نگاه دقیق و تخصصی به آن نشده است

گزارش اختصاصی نوین شهرساز: زهرا خادم، متأسفانه، بعد از انقلاب تا کنون ۶ برنامه تهیه و قدرت تحقق آنها تنها۳۰% بوده است ، در مورد برنامه توسعه هفتم، با توجه به اینکه دولت فعلی با بیشترین مسائل و موانع جهانی و داخلی پیش روست عملا هیچگونه نگاه دقیق و تخصصی به آن نشده است.همچنین یکی از عواملی که ارتقاء قدرت و تحقق برنامه این است که برنامه کلان با توجه به نگاه ویژه برای آینده کشور ، می بایست در جهت بالا بردن راندمان برنامه توسعه هفتم ،برنامه های گذشته در قالبهای مختلف را بررسی شود و این درحالیست که عدم توجه به این مسائل باعث شده است که حلقه اتصال دهنده طرح های گذشته با برنامه جدید کاملا قطع گردیده و همچنین استقلال دستگاه ها و تعریف اهداف مستقل سازمانی به جای اهداف مشترک در پی استحلال  چشم اندازه  برنامه هفتم توسعه باعث ایجاد تضاد منافع برای هر سازمان یا دستگاه می شود.

پذیرفتن این مسئله که رسیدن به توسعه و پیشرفت، امری تقلیدی نیست و می‌بایست راهکار و راه‌حل‌هایی خلاق باتوجه‌به شرایط خاص کشور جهت توسعه اتخاذ نمود.

چند سؤال پیش می‌آید که اگر قرار نیست برنامه‌ای محقق شود اساساً چرا برنامه‌ها تدوین می‌شوند؟ عمده‌ترین مشکل در برنامه توسعه هفتم کلی‌نگری به برنامه می‌باشد؟ همچنین در برنامه توسعه هفتم تا چه اندازه به علم روز و فن آوری‌های جدید در پی حصول به اهداف برنامه‌ریزی‌شده توجه شده است؟

در اینجا مواردی که بیشترین و مهم‌ترین مبحث این برنامه از حیث توجه می‌باشد و متأسفانه نادیده گرفته شده بررسی کرده‌ایم.

آموزش

ازآنجایی‌که مقوله علم و فناوری به‌مثابه مغز و قلب یک کشور می‌باشد در این حوزه نگاه بسیار شکسته و ناکارآمد است. به‌عنوان نمونه ازآنجایی‌که دانشگاه آزاد اسلامی حدود ۵۵% سهم آموزش را به خود اختصاص داده درحالی‌که در این برنامه کلاً نادیده گرفته می‌شود و هیچ برنامه‌ای برای نظارت و ارتقاء علمی دانشگاه نداشته ایم.

کار و رفاه اجتماعی

در این فصل این حد پرداختن و توجه‌کردن به کارفرما و سرمایه‌دار در بخشهای خصوصی که از مهم‌ترین بخش‌های کلیدی جامعه است لازم است ولی عدم برنامه نظارتی دقیق  عملاً باعث تورم و مشکلات بزرگ‌تر آتی خواهد شد .

به‌عنوان‌مثال در ماده ۱۵ این بخش به کارفرما این اجازه داده می شود که نیروی استخدامی که با عنوان کارآموزی به مدت ۳سال با نصف حداقل حقوق مصوب شورای عالی کار مشغول بکار شود و کارفرما  اجازه پرداخت نصف سنوات و بیمه را به صورت دلخواه را دارد، حق فسخ یک طرفه را هم داشته باشد!!! در صورتی که باید در پایان کارآموزی به عنوان نیروی متخصص استخدام دائم گردد.

مالیات

افزایش مالیات باارزش افزوده می‌باشد که نرخ ۹% از سال دوم ۱۰% و پس از آن نیز هرسال یک واحد تا سقف ۱۳% به مالیات اضافه خواهد شد.

مسئله موردتوجه در برنامه هفتم توسعه این می‌باشد که تمامی ۲۴ فصل مستلزم جامعه‌ای به‌دور از هرگونه تنش و تورم داخلی و خارجی می‌باشد که باتوجه‌به مناسبات ایران و جهان و تأثیرات متقابل این مهم دچار نقص می‌باشد و قابلیت اجرایی نخواهد داشت.

لینک کوتاه : https://novinshahrsaz.ir/?p=13512

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.