بزرگترین مرجع تولید محتوای شهرسازی کشور.اخبار ، منابع تخصصی شهرسازی و معماری

بزرگترین مرجع تولید محتوای شهرسازی کشور.اخبار ، منابع تخصصی شهرسازی و معماری
بزرگترین مرجع تولید محتوای شهرسازی کشور.اخبار ، منابع تخصصی شهرسازی و معماری
تاریخ : یکشنبه, ۱۲ آذر , ۱۴۰۲ Sunday, 3 December , 2023

اخبار ویژه

مترو پرند با عملکرد جهادی دولت سیزدهم ۴۰ کیلومتری راه اندازی شد قیمت مسکن در تهران ۲۰ درصد کاهش یافت سهم فارس برای نوسازی در بافت‌های فرسوده بیش از ۳۵ هزار واحد اعلام شد تدوین برنامه عملیاتی و بسته تأمین مالی برای رفع و اصلاح ۸۸۷ نقطه پرتصادف کشور مجوز مسکونی برای هیچ باغی داخل محدوده شهری صادر نمی‌شود ۱۱ طرح بازآفرینی شهری خراسان شمالی در دست اجرا است  مترو پرند با همت شهرداری تهران، قرارگاه خاتم و استانداری تهران احداث شد چهارشنبه‌های فرهنگی دراراضی عباس‌آباد/در نظر گرفتن گردشگری خانواده‌ها در بودجه۱۴۰۳شهرداری تهران همکاری وزارت راه‌ وشهرسازی و مدیریت شهری برای اجرای متروی پرند تولید ۱۰۰ اتوبوس برقی تا پایان سال/ نیاز تهران به ۷ هزار اتوبوس واریز ۷۰۰ میلیارد تومان مالیات به شهرداری و دهیاری‌های زنجان انتقادات شورای شهر درباره مازوت‌سوزی در تهران سهم استفاده ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت از «سوخت پاک» به‌ ۷۰ درصد می‌رسد راه‌اندازی آزمایشگاه زیست هوشمند شهری/ به دنبال استفاده از نقطه نظرات نخبگان هستیم با بهره‌مندی از هوش مصنوعی و تکنولوژی نظارت بر تاکسیرانان دقیق‌تر می‌شود لزوم بازنگری در طرح تفصیلی شهر تهران اهمیت ساخت در بافت فرسوده ۹۷ نقطه جمعیتی در بافتهای فرسوده خراسان رضوی برای نخستین بار در کشور شناسایی شد نوسازی بافت‌ فرسوده استان تهران از ۴۳ هزار واحد مسکونی عبور کرد ارائه مشوق‌ها و بسته‌های ابلاغی جدید برای نوسازی بافت‌های فرسوده شهری

0

توسعه افقی یا عمودی؟!

  • کد خبر : 13618
  • 25 اکتبر 2023 - 12:10
توسعه افقی یا عمودی؟!
دولت سیزدهم در جمهوری اسلامی ایران در تلاش است تا با یک کار کارشناسی و حساب شده در کنار توسعه مجتمع های مسکونی - طبقاتی یا همان توسعه عمودی، توسعه افقی شهری را هم عملیاتی کند.

گزارش اختصاصی نوین شهرساز؛ نیلوفر عباسی، دولت سیزدهم در جمهوری اسلامی ایران در تلاش است تا با یک کار کارشناسی و حساب شده در کنار توسعه مجتمع های مسکونی – طبقاتی یا همان توسعه عمودی، توسعه افقی شهری را هم عملیاتی کند.

نظر کارشناسان در این رابطه …

آلبرت بغزیان کارشناس اقتصادی و عضو هیات علمی دانشگاه تهران نیز، توسعه افقی شهرها را اقدامی منطقی دانست و معتقد است: در اجرای چنین طرح هایی، در مرحله نخست باید به صورت افقی مسکن ساخته شود و در صورت نیاز به سراغ ارتفاع بروند.

اقبال شاکری عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در ۱۶ اردیبهت ۱۴۰۲ بیان کرد که: سیاست توسعه افقی شهرها و ساخت واحدهای یک طبقه قرار است در محدوده شهرهای ایران اجرا شود و نیازمند انتقال اراضی سایر دستگاه های اجرایی به وزارت راه و شهرسازی است.

و بر همین مبنا، ابتکار نوین خانه های ۲۵ متریمطرح شد که هدف آن را پاسخگویی به مشکل مسکن نامیدند.

در تاریخ ۱۸/۰۷/۱۴۰۲ نشست خبری طرح خانه های ۲۵ متری با حضورخشایار باقرپور، مدیر عامل اتحادیه تعاونی های عمرانی تهران در جایگاه متولی، برگذار شد.

باقرپور :

🔹۱۰هزار نفر متقاضی مسکن ۲۵ متری هستند.

🔹 اگر به سمت خانه های کوچک متراژ می رویم به دلیل این است که هزینه ساخت را کاهش دهیم و تولید مسکن را اقتصادی کنیم، اما کیفیت را فدای کمیت نمی کنیم.

🔹 خانه های کم متراژ نه انتخاب، بلکه یک الزام برای جامعه هدف مشخص است! اگر به سمت کوچک سازی حرکت می کنیم برای این است که هزینه های تولید را کاهش دهیم.

پاسخ به نیاز مسکن در جهان شهرسازی، برای ساکنان یک شهر به دو صورت توسعه افقی یا توسعه عمودی امکان پذیر هست.

در ایران نیز، ما دو راه پاسخگویی را در پیش گرفته ایم:

برای توسعه افقی، زمین را حراج می گذاریم.

برای توسعه عمودی، آسمان را حراج می گذاریم.

منظور از حراج به معنای ارزان بودن نیست، بلکه این حراج در عمل خیلی هم گران با شهرنشینان حساب می شود. درواقع منظور از حراج در اینجا، ساخت و ساز بی برنامه و بی فکری است که بدون در نظر گرفتن توسعه و ظرفیت شهر، به سمت بی راهه می رود؛ بی راهه ای که با نام گذاری توسعه افقی یا عمودی توجیه شده.

خانه های ۲۵ متری، خانه های بند انگشتی و قوطی کبریت، نام هایی هستند که در نگاه اول جالب و خنده دار به نظر می رسند اما افسوسی چندین ساله را به دنبال خود می کشند…

خانه ۲۵ متری ممکن است دور از ذهن به نظر برسد اما این نوع سوئیت ها در کشور ترکیه اجرا شده و تجربه موفقی هم بوده، شایان ذکر است از این مورد غافل نشویم، که این خانه ها در ترکیه برای اسکان موقت زلزله زدگان با معماری داخلی بسیار درست و اصولی ساخته شده.

و اما در ایرانِ ما…

خانه های ۲۵ متری برای اسکان دائم ساخته می شوند و برخی معتقدند که برای زوج های جوان مناسب هستند.

در واقع پرسش اصلی این است که این زوج های جوان در آینده نه چندان دور، بچه دار نمی شوند؟! حتما نمی شوند…

ایران جزو معدود کشورهای جهان است که مردمانش از شهرهای دیگر (کرج و اسلامشهر و پرند و پردیس) برای کار و انجام امور به شهر مادر (تهران) می آیند. روزانه میلیونها سفر این چنینی اتفاق میافتد. در صورت ساکن شدن این جمعیت در تهران می توان از مصرف شدن میلیون ها لیتر سوخت جلوگیری کرد اما ما همواره با این دو پرسش رو به رو هستیم که …

آیا تهران ظرفیت توسعه افقی که دولت سیزدهم از آن صحبت می کند، را دارد؟!

آیا خانه های ۲۵ متری پاسخگوی نیاز دائمی مسکن خواهند بود؟!

البته از حق نگذریم…

در این خانه های ۲۵ متری همه چیز در دسترس می باشد.

کافی است که یک قدم برویم سمت راست، تا به سرویس بهداشتی برسیم…

کافی است که یک قدم برویم سمت چپ، تا به داخل یخچال برسیم…

تلویزیون هم که داخل صورتمان هست و نیازی هم به کنترل نیست…

باز هم شکر خدا، ما ایرانی ها با هر مشکلی به یک طریقی کنار خواهیم آمد…

این نیز بگذرد…

به امید توسعه ای که باعث چوب حراج به زمین و آسمان نشود.

لینک کوتاه : https://novinshahrsaz.ir/?p=13618

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.