به گزارش پایگاه خبری نوین شهرساز، در برخی از مناطق تهران وضعیت جمع آوری زباله به درستی انجام نمی شود. شهرداری تهران برنامه ریزی هایی در این زمینه انجام داده و قرار است ظرف چند ماه آینده اقدامات بیشتری صورت گیرد .
همچنین توسعه فضای سبز در دستور کار است و طرح جامع فضای سبز در شهرداری تهران بعد ۱۴ سال تهیه شده و بزودی به شورای اسلامی شهر تهران ارائه می شود.
برخی از درختان خیابان ولی عصر(عج) خشک و یا بیمار شده اند و اخیرا شهرداری درختانی با بن بالا از برخی از شهرهای کشور مانند اصفهان آورده وجایگزین درختان بیمار کرده است.
در خصوص آخرین وضعیت کمربند فضای سبز شهر تهران، درختان خیابان ولی عصر(عج)، نظافت و …با حسین نظری معاون خدمات شهری شهرداری تهران به گفتوگو نشستیم.
تهران دچار فرسودگی است و باید نونوار شود/ برنامهریزی برای نظافت شهر
وضعیت نظافت در شهر مناسب نیست، بفرمایید برای رفع مشکل نظافت و رفتوروب در شهر چه اقداماتی صورت گرفته است؟
نظافت شهر در وهله اول جزء وظایف مناطق و شهرداریهای ناحیه است و پشتیبانی کلان آن با سازمان مدیریت پسماند شهر تهران و نظارت آن با اداره کل خدمات شهری است. البته باید بگویم که در یکی دو ماه گذشته نظافت در شهر وضعیت بهتری پیدا کرده است. مخازن شستوشو داده میشوند و حتی زیر مخازن را هم میشویند. البته ممکن است همچنان نکاتی باقی مانده باشد اما تلاش میشود تا پاکسازی به خوبی صورت گیرد. با توجه به قرارداد ابلاغی جدید؛مناقصههایی گذاشته و برنده مشخص شد و از ماههای آینده شاهد تحول جدی در بحث نظافت شهر خواهیم داشت البته چیزی که در حال حاضر است، با ایدهال فاصله دارد، اما تلاش میکنیم که انتظارات برآورده شود البته تهران هم دچار فرسودگی است و باید نونوار شود.
ماشین آلاینده نظافت بزرگراهی فرسوده شده است/ جاروهای برقی به اتوبان های شهر می آید
بسیاری از نیروهای خدماتی شهرداری معابر و بزرگراهها را بدون تجهیزات نظافت میکنند. خطر برخورد خودروها با این افراد وجود دارد؛ بفرمایید چرا از ماشینآلات مکانیزه در این امر استفاده نمیشود؟
ماشینآلاتی که برای نظافت بزرگراهی مورد استفاده قرار میگرفت مستعمل و فرسوده شده است و ماشینآلات جدیدی هم خریداری نشده البته تعدادی از ماشینآلات بازسازی شده و قرار است جاروهای برقی برای اتوبانها استفاده کنیم البته باید این نکته را هم عرض کنم که همه بزرگراهها استعداد استفاده از جاروهای ماشینی را به دلیل نصب گاردیل و … ندارند و نمیتوان از این سیستم در آنجا استفاده کرد.
برف روبی با روش جدید؛ استفاده از مواد پاششی به جای نمک
چه اقداماتی برای برفروبی سال جاری صورت گرفته آیا ماشینآلات به روز شده است؟ سال گذشته شنپاشیهای صورت گرفته باعث شد که آسفالت برخی از معابر خراب شود برای رفع این مشکل چه تدابیری صورت گرفته است؟
دستورالعمل برفروبی ابلاغ شده، آمادهسازی لازم را شهرداری مناطق در این زمینه دارد حتی در برخی از مناطق آلاچیقهایی درست کرده و کیسههای شن و ماسه را در آن قرار دادهاند امسال به دنبال این هستیم که از مواد پاششی قبل از برف استفاده کنیم این مواد جایگزین نمک میشود و به محیط زیست خسارت کمتری وارد میکند و آسفالت را هم خراب نمیکند قرار است این کار به صورت پایلوت در منطقه ۲ شهرداری تهران انجام شود.
درختان اصفهان جایگزین درختان خشک خیابان ولی عصر می شوند
تعدادی درخت جدید ولی با بن بالا در خیابان ولیعصر کاشته شده است این درختان از کدام شهرها وارد تهران شده است؟
شهرداری برنامهریزی کرده است تا درختان جدید را جایگزین درختان خشک شده و بیمار خیابان ولی عصر کند. درختانی از اصفهان، شمال و … با بن بالا به تهران آورده ایم و جایگزین درختهای خیابان ولیعصر میشود.
وضعیت الکترونیک جایگزین صورت وضعیت کاغذی می شود
سامانه جامع صورت وضعیت الکترونیک سازمان بوستان ها به کجا رسید؟
سامانه جامع صورت وضعیت الکترونیک سازمان بوستان ها و فضای سبز شهر تهران براساس مصوبه شورای اسلامی شهر تهران و در راستای هوشمندسازی در انتشار اطلاعات فضای سبز، صورت وضعیت ها و… ایجاد شده است. رونمایی از سامانه جامع صورت وضعیت الکترونیک سازمان بوستان ها و فضای سبز شهر در جهت ارتقاء ساختار در حوزه خدمات شهری است و ایجاد چنین سامانه ای برای نخستین بار در شهرداری تهران صورت گرفته است و این رویداد بسیار مبارکی در حوزه خدمات شهری است.با ایجاد این سامانه انعقاد قرارداد با پیمانکاران در مناطق، صورت وضعیت پیمانکاران فضای سبز، ثبت جرائم به شکل الکترونیکی و… در سامانه با آیتم و جزئیات هر موضوع بارگذاری می شود. با رونمایی از این سامانه از این پس صورت وضعیت الکترونیک جایگزین صورت وضعیت کاغذی خواهد شد و این روش به شکل پایلوت در منطقه ۱۵ اجرایی خواهد شد.
طرح جامع فضای سبز بعد از ۱۴ سال تهیه شد
طرح جامع فضای سبز شهر تهران به کجا رسید؟
با گسترش شهر تهران و افزایش روزافزون جمعیت و مسائل زیستمحیطی از جمله پدید آمدن جزایر حرارتی و معضل جهانی افزایش دمای کره زمین چالشهای متعددی را پیش روی مدیریت شهری قرار داده که در کلیت خود تدوین طرحی جامعنگر با رویکرد سیستمی را که دارای خروجیهای معین عملیاتی برای فضای سبز شهر تهران الزامآور ساخته است. در این راستا سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران به عنوان ناظر عالی و متولی توسعه و نگهداشت فضای سبز شهر تهران با استناد به قوانین بالادستی بر مبنای تحقق عدالت شهری تهیه طرح جامع را در دستور کار قرار داده است.
با توجه به این مهم که شهر تهران نیازمند یک طرح جامع در ارتباط با فضای سبز است، این طرح در مرکز مطالعات شهرداری تهران در حال بررسی است. از سال ۱۳۸۸ این طرح در مرکز مطالعات باقی مانده بود اما در این دوره از مدیریت شهری برگزاری جلسات در ارتباط با طرح جامع فضای سبز در دستور کار قرار گرفته است. این طرح پس از اتمام بررسی در شهرداری تهران به شورا ارسال و انشاءالله در یک زمانبندی مشخص تصویب و به اجرا خواهد رسید.
بررسی تمام گونه ها در تهران
در طرح جامع فضای سبز شهر تهران به گونههای مختلف گیاهی بر اساس نوع منطقه پرداخته شده و به چگونگی تأمین آب نیز اشاره شده است. پس از تصویب تمام فرایندها در حوزه فضای سبز بر اساس این طرح انجام خواهد شد.
در راستای اجرایی شدن بهتر و رفع ایرادات احتمالی طرح جامع فضای سبز شهر تهران به یک بومیسازی رسمی نیاز دارد که معاونت خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران به عنوان بهره بردار و کارفرمای طرح جامع رسمیترین مشاور است که می تواند دستاوردهای این طرح را جهت احصاء نظرات معاونین خدمات شهری و محیط زیست مناطق و رسیدن به اجماع نظر به مناطق ۲۲ گانه ارسال و در این خصوص بصورت رسمی اقدام کند.به عبارتی طرح موضوعی جامع فضای سبز شهر تهران پس از طرح جامع مدیریت پسماند یکی از بزرگ مقیاسترین پروژهها و طرحهای مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران بوده است.
طرح جامع فضای سبز، دارای ۹ هدف، ۲۱ راهبرد و ۳۸ سیاست است. طرح موضوعی (جامع) فضای سبز شهر تهران همچنین سه حیطه اقدامات شهرسازانه، اقدامات مرتبط با خدمات شهری و حیطه اقدامات مدیریتی و ملاحظات اقتصادی ـ اجتماعی را شامل میشود.
این طرح در حیطه اقدامات شهرسازانه به حفظ و تثبیت زیرساخت سبز شهری، استراتژیهای آتی توسعه، توزیع متوازن و تأمین سرانههای آتی فضای سبز اشاره میکند. در حیطه اقدامات مرتبط با خدمات شهری به طراحی و نگهداشت فضای سبز شهری، الگوی کاشت و گونههای سازگار با فضاهای مختلف در سطح شهر تهران، الگوهای آبیاری، مناسبسازی برای اقشار خاص و کم توان، اصلاح وضعیت پیمانکاری می پردازد و حیطه اقتصادی ـ اجتماعی این طرح به کاهش هزینههای نگهداشت و افزایش رضایتمندی و مشارکت شهروندان اشاره دارد.
کاشت درخت در مدارس
با توجه به کمبود آب در تهران چه برنامه ای برای آبیاری فضای سبز دارید؟
طرح جامع قرار است برنامه بهبود فضای سبز شهر تهران را به اجماع بگذارد . با توجه به محدودیت زمین، منابع آب و آلودگی هوا، فضای سبز شهری نیازمند بازنگری در فرآیندها و روش نگهداشت است که لازمه آن خلاقیت و نوآوری است. خلاقیت و نوآوری را بنیان کلیدی طرح موضوعی(جامع) فضای شهر تهران است. همچنین آینده نگری پایه دیگر این امر است. باید در این طرح مشارکت شهروندان را جلب و آموزش شهروندی را با کاشت درخت در مدارس آغاز کنیم.
تکمیل طرح توسعه ۵۰هزار هکتار جنگلکاری کمربند سبز پیرامون شهر تهران؛ پایان سال ۱۴۰۳
امسال ۲۰۰۰هکتار جنگلکاری در دستور کار سازمان بوستان ها قرار دارد و تا پایان سال ۱۴۰۳ نیز با احتساب ۲۰۰۰هکتار جنگلکاری، مساحت کل طرح جنگلکاری کمربند سبز پیرامون شهر تهران به ۵۰هزار هکتار خواهد رسید.وسعت جنگلکاری از آغاز طرح تا پایان سال ۱۴۰۱، ۴۶۲۵۰ هکتار بوده است و براساس دستور شهردار تهران در سال ۱۴۰۲، ۲۰۰۰ هکتار جنگلکاری در دستور کار سازمان بوستانها قرار دارد و تا پایان سال ۱۴۰۳ نیز با احتساب ۲۰۰۰هکتار جنگلکاری، طرح ۵۰هزار هکتاری جنگلکاری کمربند سبز پیرامون شهر تهران به پایان خواهد رسید.
احداث مخازن ذخیره آب در تهران
در پروژههای توسعه جنگلکاری کاشت گونه های گیاهی از اهمیت بسزایی برخوردار است و در این راستا انتخاب گونههای سازگار با شرایط اقلیم شهر تهران و با نیاز آبی حداقل حائز اهمیت است. در پروژه های توسعه جنگلکاری سال جاری استفاده از شبکه آبیاری تحت فشار و همچنین احداث مخازن ذخیره آب به منظور بالا بردن راندمان آبیاری و استفاده بهینه از منابع آبی در دسترس، به عنوان یکی از اولویتهای اساسی در این پروژه محسوب میشود.یکی از راهبردهای مهم آبرسانی در کمربند سبز شهر تهران احداث مخازن ذخیره آب است و با توجه به شرایط اکولوژیکی و اقلیمی هر منطقه از گونههای مثمر و متناسب با اقلیم شهر تهران استفاده میشود.
سال هاست تکمیل کمربند سبز فضای سبز شهر تهران آغاز شده است؛ چه زمان این پروژه تکمیل می شود؟
جانماییهای توسعه جنگلکاری در قالب طرح کمربند سبز پیرامون شهر تهران در سال ۱۴۰۲ شامل پروژه جنگلکاری پارچین به مساحت ۲۵۰هکتار، پروژه جنگلکاری تلو مشرف به دریاچه سد لتیان به مساحت ۱۸۰هکتار، پروژه جنگلکاری اراضی غرب پارک جنگلی تلو به مساحت ۱۳۰هکتار، پروژه جنگلکاری اراضی تربیت مدرس، شمال و شرق طلائیه و گردنه قوچک به مساحت ۲۲۰هکتار، پروژه جنگلکاری مشکات به مساحت ۹۰هکتار، پروژه جنگلکاری مجموعه المهدی به مساحت ۷۰هکتار، پروژه جنگلکاری شهید غلامی به مساحت ۲۰۰هکتار، پروژه جنگلکاری نصر به مساحت ۱۳۰هکتار، پروژه جنگلکاری شهرامفر به مساحت ۲۵۰هکتار، پروژه جنگلکاری سیاهکوه به مساحت ۱۰۰هکتار، پروژه جنگلکاری صنایع هوایی به مساحت ۳۰هکتار، پروژه جنگلکاری کوثر ولایت به مساحت ۱۰۰هکتار، پروژه جنگلکاری فجر به مساحت ۲۵۰هکتار از جمله جانمایی های توسعه جنگلکاری میباشند که در سال ۱۴۰۲ به بهرهبرداری خواهد رسید.
آبیاری جانمایی های فوق با احداث شبکه آبیاری تحت فشار و نصب مخازن ذخیره آب صورت می گیرد. همچنین گونههای گیاهی مورد استفاده در طرح توسعه جنگلکاری شامل گونههای مثمر و متناسب با اقلیم شهر تهران همانند توت، انجیر، درخت بادام، درخت گردو، عناب، زالزالک، زیتون، خرمالو ، پسته، انگور، آلبالو، گیلاس، انار، زرشک، آلو، گلابی، به، سنجد، بلوط، اقاقیا، زبان گنجشک و… است.
بهره برداری از ۴۲ بوستان محله ای، منطقهای و فرامنطقهای تا سه ماه آینده
برخی از مناطق و محلات شهر تهران کمبود پارک دارند؛ برای رفع این مشکل چه اقداماتی صورت گرفته است؟
تعداد ۴۲ بوستان محلهای، منطقهای و فرامنطقهای ( ۲۲بوستان محلهای، منطقهای و فرامنطقهای و ۲۰ بوستان مادر و کودک ) ظرف سه ماه آینده مورد بهرهبرداری قرار خواهند گرفت.فاز اول «رود دره فرحزاد» ۵۴ هکتار است که تا پایان امسال افتتاح میشود. فاز بعدی نیز طراحی آن در حال اجرا شدن است.