اوایل آبان ماه سال جاری بود که سگهای ولگرد در ارومیه به یک کودک سه ساله حمله کردند و متأسفانه این کودک بر اثر جراحات وارده قبل از رسیدن به بیمارستان و در محل جان خود را از دست داد.
البته این اولین بار نیست که سگهای ولگرد خطراتی این چنینی برای مردم و مخصوصا کودکان ایجاد میکنند. در یکی از موارد مادر کودکی که فرزندش در اثر حمله سگهای ولگرد آسیب دیده، میگوید: « حدود ساعت ۸ شب با پسرم داشتیم پیاده میرفتیم که یکدفعه ۳ سگ ولگرد به ما حمله کردند، یکی از شهروندان هم سعی کرد به ما کمک کند که این سگ به او هم حمله کرد».
با تمام خطراتی که سگ های ولگرد برای مردم ایجاد میکنند اما از آن طرف شاهد حمایت برخی از این حیوانات هستیم به نوعی که حتی در مقابل جمع آوری آنها مقاومت میکنند.
احمد وحیدی وزیر کشور در پاسخ به این سوال که چرا مکانی برای جمعآوری سگهای ولگرد درنظر گرفته نمیشود تا طرفداران این حیوانات خودشان از آنها مراقبت کنند و نگران وضعیت سگهای ولگرد پس از جمع آوری هم نباشند، میگوید که «مدتی پیش این موضوع مطرح و دستور العملهایش ابلاغ شد؛ با این حال در خیلی از جاها نسبت به جمع آوری سگ های ولگرد اقدام شده است.»
وزیر کشور در مورد اقدامات انجام شده پس از جمعآوری سگهای ولگرد میگوید که «دستگاههای مربوطه طبق دستورالعمل نسبت به عقیمسازی سگهای ولگرد اقدام کردند که این اقدامات هزینههای زیادی درپی دارد. سگ های ولگرد باید حتما از وضعیتی که باعث آسیب وارد آمدن به شهروندان شوند بیرون بیایند. همچنین باید شهرداریها نسبت به جمع آوری این سگها اقدام کنند.»
سگهای ولگرد جدا از خطراتی که برای انسانها دارند، برای حیوانات دیگر به ویژه حیوانات در حال انقراض هم خطراتی ایجاد میکنند. رئیس هیئت مدیره جامعه دامپزشکان ایران پیرامون این موضوع میگوید: «ازدیاد سگهای بلاصاحب بزرگترین علت انقراض یوزپلنگ ایرانی بوده است. یوزها وقتی به دلیل کمبود منابع غذایی ناشی از تغییرات اقلیمی و… به حاشیه شهرها پناه میآورند، [در همین احوال] سگهای حاشیه شهرها به صورت گلهای به یوز ایرانی حمله میکنند و آن را از بین میبرند.»