مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران گفت: در قرارداد جدید که با پیمانکاران بستیم در تلاشیم شرایط نظافت بهبود پیدا کند. در این پنج ماه زیرساخت قراردادی اصلاح شد، ۴۰۰ دستگاه ماشین جدید وارد ناوگان سازمان پسماند شد. همچنین به دنبال این هستیم که نیروی انسانی سازمان مدیریت پسماند را در بخش پیمانکاران از نیروهای اتباع خارجی خالی کنیم.
آیین انعقاد تفاهمنامه همکاری مشترک بین معاونت امور اجتماعی و فرهنگی و معاونت خدمات شهری شهرداری پایتخت صبح امروز -چهارم دی ماه ۱۴۰۲- با حضور حسین نظری معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران، محمدامین توکلی زاده معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، رضا محمدی مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری تهران، امیر قاسمی رئیس ستاد گردشگری شهرداری تهران، حسین اجاقی رئیس سازمان ورزش شهرداری تهران، احمدی احمدیصدر مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران، حمید صاحب مدیرکل سلامت شهرداری تهران، سیدمحمد ناظم رضوی مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران، مهدی امیری مدیرکل آموزشهای شهروندی شهرداری تهران و جمعی از مدیران شهری برگزار شد.
رضا محمدی، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در این مراسم اظهار کرد: رفت و روب و پاکیزگی شهر را به عنوان وظیفه اصلی نگاه کنیم. اما در حوزه اطلاع رسانی و فرهنگ سازی درخصوص رفت و روب و مسائل شهری، متولی اصل معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران است و به کمک این معاونت نیاز داریم.
او افزود: به عنوان نمونه در موضوع جشن غدیر زحمات زیادی کشیده شد و حدود ۴ میلیون نفر در این جشن شرکت کردند که اتفاق بزرگی بود، اما درنهایت رسانهها بر اساس نظافت ما را قضاوت کردند که نشان از اهمیت موضوع نظافت دارد.
محمدی بابیان اینکه در شهرداری تهران پروژههای بزرگی شروع شده است، ادامه داد: با توجه به سابقه بیست و چند سالهای که در شهرداری تهران دارم در دو ساله اول دوره مدیریت شهری پروژه کلان شروع نمیشود، اما در این دوره با توجه به اهتمام شهردار تهران این اتفاق افتاده است.
محمدی با اشاره به اینکه در دوره مدیریت قبلی ادعا میکردند که شهر تهران گران اداره میشود، افزود: با همین رویکرد دستگاههای مکانیزه و ماشین از دایره خدمت رفت و روب خارج شد و نیروی انسانی جای آن را گرفت. وقتی ماشین آلات از خدمت در رفت و روب خارج شدند، وضعیت نظافت افت جدی کرد.
محمدی در مورد اقدامات پنج ماه دوره مدیریت خود در سازمان مدیریت پسماند گفت: در قرارداد جدید که با پیمانکاران بستیم در تلاشیم شرایط نظافت بهبود پیدا کند. در این پنج ماه زیرساخت قراردادی اصلاح شد، ۴۰۰ دستگاه ماشین جدید وارد ناوگان سازمان پسماند شد. قرارداد پیمانکاران را تجمیع کردیم، اما باز هم تاکید میکنم در بحث اطلاع رسانی به کمک سازمان فرهنگی و اجتماعی نیاز داریم.
محمدی تصریح کرد: در گامهای بعدی به دنبال این هستیم که نیروی انسانی سازمان مدیریت پسماند را در بخش پیمانکاران از نیروهای اتباع خالی کنیم.
او با پرداختن به تولید زباله در شهر گفت: در بعضی نقاط روزی ۴ بار مخازن زباله تخلیه میشود و مدیریت کاهش این موضوع نیازمند همکاری شهروندان و اطلاع رسانی برای فرهنگ سازی دارد.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران با بیان اینکه زیرساخت نوماند را ایجاد کرده ایم و در سه منطقه در حال فعالیت است که زباله خشک را جمع آوری میکنیم، گفت: در طول یک ماه برای ۱۰هزار خانواده در سه منطقه ۸،۱۶ و ۱۴ اپلیکیشن نوماند نصب کرده ایم و تنها ۵ درصد از این شهروندان، زباله خشک خود را به ما تحویل دادند.
او ادامه داد: بابت زباله گردها قضاوت میشویم، برخی میگویند افرادی در زباله به دنبال غذا میگردند، اما برخی از این زباله گردها درآمد بالایی دارند. مردم ما دلسوز هستند و اگر ببینند کسی در مخزن زباله به دنبال غذا میگردد با توجه به روحیه انسان دوست ایرانی، حتما برای آن فرد غذا تهیه میکنند.
در ادامه این نشست گزارشی از اقدامات معاونت فرهنگی و اجتماعی شهر تهران در مورد مدیریت پسماند و تولید محتوای آموزشی درخصوص مدیریت پسماند و مسائل شهری ارائه شد.
مهدی امیری، مدیرکل آموزشهای شهروندی شهرداری تهران گفت: مردم به موضوع نظافت شهری به عنوان ویترین خدمات شهرداری تهران نگاه میکنند. روزانه حدود ۵هزار تن زباله در تهران تولید میشود و تولید زباله در تهران حدود ۳برابر میانگین جهان است. از نظر تولید زباله هم در بین ۲۰ کشور جهان هستیم.