بزرگترین مرجع تولید محتوای شهرسازی کشور.اخبار ، منابع تخصصی شهرسازی و معماری

بزرگترین مرجع تولید محتوای شهرسازی کشور.اخبار ، منابع تخصصی شهرسازی و معماری
بزرگترین مرجع تولید محتوای شهرسازی کشور.اخبار ، منابع تخصصی شهرسازی و معماری
تاریخ : یکشنبه, ۱۱ شهریور , ۱۴۰۳ Sunday, 1 September , 2024

اخبار ویژه

آب انبار چاله خشتی پیشوای ورامین؛ غرق در رطوبت، به سوی فرونشست حمایت متخصصان شهرسازی از تصدی وزارت راه و شهرسازی توسط خانم فرزانه صادق مالواجرد بافت تاریخی شیراز؛ رو به تخریب و نابودی، حتی پس از ثبت ملی «روایت دوم» بافت تاریخی تهران؛ قربانی توسعه‌های نافرجام «روایت دوم» ادامه تخریب بافت تاریخی و ارزشمند ابرکوه فعالیت «دوچرخه‌های اشتراکی» در شهرداری تهران جانمایی ایستگاه‌های شارژ اتوبوس و تاکسی برقی با کمک سامانه اطلاعات مکانی آخرین وضعیت پایه پل میرداماد تهران محل آرامستان جدید تهران نهایی شد ️پیشرفت ۷۵ درصدی پروژه‌های شهرداری تهران در سال ۱۴۰۲ اعلام جزئیات جدید از سه طبقه کردن میدان ونک شهرداری باید حامی محیط زیست باشد الزام به تقویت ساختار HSE در شهرداری ها کارزار ابلاغ و اجرای کلیه صلاحیت‌های رشته شهرسازی موضوع روز شهرسازان ایران مصاحبه اختصاصی با «دکتر شیوا آراسته» درباره پارک قیطریه تشریح اهداف و برنامه درآمدی سال ۱۴۰۳ مناطق ۲۲ گانه تهران رفع آبگرفتگی معابر در ۱۰ نقطه شهرکرد بهره‌برداری از ۲ پروژه راهگشای عمرانی در بزرگراه آزادگان تهران پلمب ٤ مرکز غیرمجاز تفکیک و جمع‌آوری پسماند خشک در تهران سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در مصلی امام خمینی(ره) برگزار می‌شود

1
کارشناس شهرسازی شهرداری لالی

راهکارهای پیشروی شهرداری لالی؛ درآمدزایی یا تعدیل نیرو؟

  • کد خبر : 2485
  • 27 آوریل 2020 - 11:10
راهکارهای پیشروی شهرداری لالی؛ درآمدزایی یا تعدیل نیرو؟
صادق بهاری بابادی، کارشناس شهرسازی شهرداری لالی مهمترین مشکل شهرداری‌ لالی را می‌توان در نبودن درآمدهای پایدار و مازاد نیرو جستجو کرد.

شهرسازی نوینصادق بهاری بابادی: در شرایط حاضر ۷۵ درصد از جمعیت کشور را جمعیت شهری تشکیل می دهد، شهرداری‌های کشور در فرآیند توسعه شهری و ایجاد خدمات مورد نیاز شهروندان با چالش‌های  متعددی رو به رو هستند. که یکی از مهمترین این چالش‌ها، کمبود منابع درآمدی و کسب درآمدهای پایدار شهردار‌ی برای ارائه خدمات بهتر و ایجاد زیرساخت‌های شهری است. منابع مالی که با کاهش کمک‌های دولت باعث بروز مشکلات بیشتری برای شهرداری ها شده است. البته در این بین برخی معتقدند، شهرداریها تا حالا مفت‌خوری کرده اند. یعنی از دولت و مردم بیخودی پولی اخذ می‌شود و شهرداری خیالش برای کسب درآمد راحت بوده و خام فروشی شهری بصورت گسترده انجام گرفته است.

از نظر اقتصاد شهری عواملی همچون گسترش محدوده شهرها، تقاضای قابل ملاحظه در حمل و نقل شهری، گسترش فعالیت‌های شهرداری‌ در کنار بالا بردن سطح انتظارات مردم و مشکلات ناشی از افزایش جمعیت شهری نیاز به گسترش منابع مالی و درآمدی شهرداری‌ها را بیشتر می‌کند. البته مساله درآمد شهرداری ها، حقوق های معوقه، و بدهی آنها مساله تازه ای نیست. و از سال ۱۳۶۲ قرار بود برای شهرداری ها و البته دهیاری ها درآمد پایدار تعیین شود، ولی تاکنون این امر محقق نشده است، در شرایط کنونی براساس آمارها در کل کشور در حدود ۱۳۰۰ شهرداری وجود داشته که اغلب در حال ورشکستگی هستند. بدون شک، عدم برخورداری از منابع مستمر درآمدی، برای پاسخگویی به هزینه‌های روزمره مالی و بودجه‌ای، شهرداری‌ها را ناکارآمدتر در سالهای پیش رو معرفی خواهد کرد.

در این بین اما وضعیت کنونی شهرداری و شورای شهر لالی بسیار دردناک است، مهمترین مشکل شهرداری‌ لالی را می‌توان در نبودن درآمدهای پایدار و مازاد نیرو جستجو کرد، موضوع زمانی جالب تر است که اساسا کسی برای حل مشکل فوق تلاشی نمی کند، شهرداری اگر نخواهد تعدیل نیرو کند باید برای کسب درآمد بیشتر اقدام کند و از کارهای آزمون و خطایی مانند (برداشتن و نصب میدان و …) همچنین هزینه های غیرضرور که باعث خجالت مجموعه مدیریت شهری می شود اجتناب ورزد. ادامه روند کنونی قطعاً نهاد شهرداری و شورای شهر لالی را با چالش جدی مواجه می کند.

در حالی که دستگاه های اجرایی و نیروهای مسلح شهرستان لالی در شرایط پرداخت عوارض خود به شهرداری نیستند یا نمی خواهند باشند هر چند قانون آنها را موظف به پرداخت عوارض کرده باشد. برای عبور از مشکلات کنونی شهرداری پرداختن به موضوع درآمد پایدار و مدیریت هزینه شهرداری به عنوان اساس کار برای شورای شهر و شهرداری لالی بسیار مهم است. در کنار مدیریت هزینه ها همزمان باید به اصلاح ساختارها و فرآیندها در مدیریت شهری لالی در سایه عمل به چارت سازمانی مصوب و می طلبد نظارت بیشتر در چارچوب قانون بر ذینفعان مداخله جو اعمال کرد. شهرداری‌ لالی باید واقف شود که کمک چشمگیری از ناحیه دولت نخواهد داشت و برای عبور از مشکلات می بایست به اقتصاد شهری و چابک‌سازی سازمان خود توجه بیشتری داشته باشند.

اگر شورای شهر در صدد حل مشکلات موجود همچون گذشته نباشد طبیعتا نه تنها کمکی به وضعیت شهر نخواهد کرد بلکه به عنوان نهادی مخل در امور مدیریت شهری معرفی خواهد شد.

لینک کوتاه : https://novinshahrsaz.ir/?p=2485

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.