بزرگترین مرجع تولید محتوای شهرسازی کشور.اخبار ، منابع تخصصی شهرسازی و معماری

بزرگترین مرجع تولید محتوای شهرسازی کشور.اخبار ، منابع تخصصی شهرسازی و معماری
بزرگترین مرجع تولید محتوای شهرسازی کشور.اخبار ، منابع تخصصی شهرسازی و معماری
تاریخ : سه شنبه, ۱۷ مهر , ۱۴۰۳ Tuesday, 8 October , 2024

اخبار ویژه

آب انبار چاله خشتی پیشوای ورامین؛ غرق در رطوبت، به سوی فرونشست حمایت متخصصان شهرسازی از تصدی وزارت راه و شهرسازی توسط خانم فرزانه صادق مالواجرد بافت تاریخی شیراز؛ رو به تخریب و نابودی، حتی پس از ثبت ملی «روایت دوم» بافت تاریخی تهران؛ قربانی توسعه‌های نافرجام «روایت دوم» ادامه تخریب بافت تاریخی و ارزشمند ابرکوه فعالیت «دوچرخه‌های اشتراکی» در شهرداری تهران جانمایی ایستگاه‌های شارژ اتوبوس و تاکسی برقی با کمک سامانه اطلاعات مکانی آخرین وضعیت پایه پل میرداماد تهران محل آرامستان جدید تهران نهایی شد ️پیشرفت ۷۵ درصدی پروژه‌های شهرداری تهران در سال ۱۴۰۲ اعلام جزئیات جدید از سه طبقه کردن میدان ونک شهرداری باید حامی محیط زیست باشد الزام به تقویت ساختار HSE در شهرداری ها کارزار ابلاغ و اجرای کلیه صلاحیت‌های رشته شهرسازی موضوع روز شهرسازان ایران مصاحبه اختصاصی با «دکتر شیوا آراسته» درباره پارک قیطریه تشریح اهداف و برنامه درآمدی سال ۱۴۰۳ مناطق ۲۲ گانه تهران رفع آبگرفتگی معابر در ۱۰ نقطه شهرکرد بهره‌برداری از ۲ پروژه راهگشای عمرانی در بزرگراه آزادگان تهران پلمب ٤ مرکز غیرمجاز تفکیک و جمع‌آوری پسماند خشک در تهران سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در مصلی امام خمینی(ره) برگزار می‌شود

2
انواع مختلف تصاویر ماهواره ای

انواع مختلف تصاویر ماهواره ای

  • کد خبر : 8889
  • 03 آگوست 2020 - 0:45
انواع مختلف تصاویر ماهواره ای
در این بخش قصد داریم که با برخی از ویژگی های انواع تصاویر ماهواره ای به طور مختصر آشنا شویم...

در این قسمت قابلیت های تصاویر ماهواره ای مختلف به اختصار ارائه می شود:

تصاویر ماهواره ای IKONOS:

ماهواره IKONOS دارای دو سنجنده Pan (با قدرت تفکیک مکانی یک متر) و Multispectral (با قدرت تفکیک مکانی چهار متر) می باشد و قابلیت Flexible Pointing سنجنده به ماهواره این امکان را می دهد که در هر لحظه به اطراف دوران کرده و از مناطق مجاور در مسیر خود، بر روی سطح زمین، تصویر برداری نماید. از لحاظ هندسی این نوع تصاویر به جهت تولید نقشه های با مقیاس ۱:۵۰۰۰ مناسب می باشند.

ماهواره ایکونوس

تصاویر ماهواره ای QuickBird:

ماهواره QuickBird دارای دو سنجنده Pan (با قدرت تفکیک مکانی ۶۱ سانتی متر) و Multispectral (با قدرت تفکیک مکانی ۲/۴۴ متر) می باشد و همانند IKONOS، دارای قابلیت Flexible Pointing می باشد. از نقطه نظر هندسی، این نوع تصاویر جهت تولید نقشه های با مقیاس ۱:۲۵۰۰ مناسب می باشند.

ماهواره کوئیک برد

تصاویر ماهواره ای GeoEye:

این ماهواره همانند ماهواره QuickBird دارای دو سنجنده Pan و Multispectral می باشد. قدرت تفکیک سنجنده Pan این ماهواره ۴۱ سانتی متر و قدرت تفکیک مکانی سنجنده Multispectral هم ۱/۶۵ متر می باشد. به همین دلیل تصاویر این ماهواره مناسب برای تولید نقشه های با مقیاس ۱:۲۰۰۰ می باشد.

ماهواره GeoEye

تصاویر ماهواره ای WorldView:

این ماهواره نیز مجهز به دو سنجنده Pan (با قدرت تفکیک مکانی ۴۶ سانتی متر) و Multispectral (با قدرت تفکیک مکانی ۴ متر) می باشد. از نقطه نظر هندسی، این نوع تصاویر جهت تولید نقشه های خطی با مقیاس ۱:۲۰۰۰ مناسب می باشند. قدرت تفکیک این ماهواره بدلیل ویژگی سنجنده های آن برای برخی نواحی ۱/۷ روز و برای برخی دیگر ۴/۷ روز می باشد. همچنین سنجنده این ماهواره دارای هشت باند طیفی در محدوده امواج مرئی و مادون قرمز می باشد که آنرا مناسب برای تهیه نقشه های پوششی نیز می کند.

ماهواره WorldView

تصاویر ماهواره ای SPIN_2:

این ماهواره مجهز به دوربین KVR_1000 (با قدرت تفکیک عکسی ۲ تا ۵ متر) و TK_350 (با قدرت تفکیک عکسی ۱۰ متر) می باشد. عکس های KVR_1000 جهت تولید نقشه های مسطحاتی با مقیاس ۱:۱۰۰۰۰ مناسب می باشد و عکس های TK_350 علاوه بر قابلیت استخراج اطلاعات سه بعدی، جهت تولید نقشه های خطی با مقیاس ۱:۵۰۰۰۰ مناسب می باشند.

ماهواره SPIN

سیستم های تصویر برداری Hyper Spectral:

این سیستم های تصویر برداری، نسل جدید ماهواره های تصویر برداری هستند که قادر به دریافت محدوده وسیعی از باندهای طیفی (بیش از صد باند طیفی) می باشند و تصاویر این ماهواره ها کارکرد وسیعی در فعالیت های متنوع زمین شناسی، تهیه نقشه های پوششی و… پیدا کرده اند. از جمله این سیستم ها می توان به ماهواره هایNEMO، LEWIS، HYPERION، Orbview_4، ARIES_1 و… اشاره نمود.

سیستم های تصویربرداری Hyper Spectral

بررسی پتانسیل تهیه نقشه از انواع سنجنده های ماهواره ای

هر کدام از تصاویر ماهواره ای با توجه به خصوصیات ماهواره مورد نظر مانند ارتفاع و قدرت تفکیک مکانی مربوط به سنجنده این ماهواره ها از یک طرف و هزینه و زمان تولید نقشه در یک مقیاس از طرف دیگر، باعث گردیده که هر تصویر ماهواره ای جهت تولید نقشه و اطلاعات مکانی در یک مقیاس خاص، بکار گرفته شوند در ادامه دقت انواع سنجنده های ماهواره ای و پتانسیل تهیه نقشه از آنها ارائه شده است…

امیدوارم این مطالب براتون مفید واقع شده باشه.

ادامه دارد…

شهرسازی نوین

بزرگترین مجموعه تخصصی تولید محتوای شهرسازی کشور

لینک کوتاه : https://novinshahrsaz.ir/?p=8889

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0

دیدگاهها بسته است.