بزرگترین مرجع تولید محتوای شهرسازی کشور.اخبار ، منابع تخصصی شهرسازی و معماری

بزرگترین مرجع تولید محتوای شهرسازی کشور.اخبار ، منابع تخصصی شهرسازی و معماری
بزرگترین مرجع تولید محتوای شهرسازی کشور.اخبار ، منابع تخصصی شهرسازی و معماری
تاریخ : سه شنبه, ۲۷ شهریور , ۱۴۰۳ Tuesday, 17 September , 2024

اخبار ویژه

آب انبار چاله خشتی پیشوای ورامین؛ غرق در رطوبت، به سوی فرونشست حمایت متخصصان شهرسازی از تصدی وزارت راه و شهرسازی توسط خانم فرزانه صادق مالواجرد بافت تاریخی شیراز؛ رو به تخریب و نابودی، حتی پس از ثبت ملی «روایت دوم» بافت تاریخی تهران؛ قربانی توسعه‌های نافرجام «روایت دوم» ادامه تخریب بافت تاریخی و ارزشمند ابرکوه فعالیت «دوچرخه‌های اشتراکی» در شهرداری تهران جانمایی ایستگاه‌های شارژ اتوبوس و تاکسی برقی با کمک سامانه اطلاعات مکانی آخرین وضعیت پایه پل میرداماد تهران محل آرامستان جدید تهران نهایی شد ️پیشرفت ۷۵ درصدی پروژه‌های شهرداری تهران در سال ۱۴۰۲ اعلام جزئیات جدید از سه طبقه کردن میدان ونک شهرداری باید حامی محیط زیست باشد الزام به تقویت ساختار HSE در شهرداری ها کارزار ابلاغ و اجرای کلیه صلاحیت‌های رشته شهرسازی موضوع روز شهرسازان ایران مصاحبه اختصاصی با «دکتر شیوا آراسته» درباره پارک قیطریه تشریح اهداف و برنامه درآمدی سال ۱۴۰۳ مناطق ۲۲ گانه تهران رفع آبگرفتگی معابر در ۱۰ نقطه شهرکرد بهره‌برداری از ۲ پروژه راهگشای عمرانی در بزرگراه آزادگان تهران پلمب ٤ مرکز غیرمجاز تفکیک و جمع‌آوری پسماند خشک در تهران سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در مصلی امام خمینی(ره) برگزار می‌شود

2

نوسازي ۴۵۰۰ هزار مسکن در بافت فرسوده اصفهان طي يکسال گذشته

  • کد خبر : 15806
  • 24 ژانویه 2024 - 17:22
نوسازي ۴۵۰۰ هزار مسکن در بافت فرسوده اصفهان طي يکسال گذشته
معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان گفت: با سیاست‌های معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان بالغ بر 4500 واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده شهری احداث شده است.

وحید مهدویان با اعلام این خبر گفت: با سیاست‌های معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان بالغ بر ۴۵۰۰ واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده شهری احداث شده است.
وی افزود: اقدامات شهرداری اصفهان در حوزه مسکن شامل ۴ دسته بافت شهری، بافت‌های تاریخی که بالغ بر ۱۹۰۰ هکتار از محدوده قانونی شهر را به خود اختصاص داده اند، بافت‌های فرسوده که ۲۳۸۰ هکتار از محدوده شهری را به خود اختصاص داده و بافت‌های میانی و یا جدید است.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان تشریح کرد: در راستای تشویق ساکنان بافت‌های فرسوده که تقریبا ۲۵درصد از جمعیت شهر اصفهان را تشکیل داده اند و در جهت نوسازی و احداث ساختمان‌های پایدار، به تصویب ضوابط مالی و شهرسازی اقدام شد و در آذرماه ۱۴۰۰بسته تشویقی ضوابط شهرسازی بر این مبنا که کلیه ابنیه یا ساختمان‌ها و زمین‌های واقع در بافت‌های فرسوده می‌توانند یک طبقه مازاد بر کد مصوب و در صورت تجمیع با رعایت ضوابط و مقررات عرض گذر ۲ طبقه مازاد بگیرند، در کمیسیون ماده ۵ مطرح شد و در بهمن ۱۴۰۰ به تصویب این کمیسیون رسید.
وی ادامه داد: همچنین در راستای اجرای ضوابط تشویقی شهرسازی، لایحه ای به شورای اسلامی شهر برای تخفیف پروانه ساختمان در بافت فرسوده ارسال شد که در خرداد ۱۴۰۱ با تصویب شورا مقرر شد کلیه ساختمان‌هایی که در محدوده ۲۳۰۰ هکتاری بافت‌های فرسوده قرار دارند مشمول تخفیف ۷۰ درصدی پروانه ساختمانی شوند.
وی خاطرنشان کرد: سرانجام شهرداری اصفهان در مهرماه ۱۴۰۱ بسته ای تشویقی ابلاغ کرد که منجر به نوسازی و بهسازی ۴۵۰۰ واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده شهر اصفهان شد.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان تعیین تکلیف اراضی فاقد کاربری در بافت میانی را از دیگر اقدامات شهرداری اصفهان دانست و گفت: حدود ۸ هزار هکتار از این اراضی دارای کاربری مسکونی نیست و معاونت شهرسازی تلاش کرد تا با رعایت سطوح و سرانه خدمات و امکان احداث واحدهای مسکونی که در بخشی از این اراضی وجود داشته، آنها را به تصویب کمیسون ماده ۵ برساند.
 وی ادامه داد: از جمله مهمترین این طرح‌ها اراضی پرتمان در منطقه ۸ و طرح‌های ویژه ای در مناطق ۲،۹،۱۰،۱۱ است که تعیین تکلیف شده و امکان احداث مسکن برای مالکین آنها فراهم شده است.
مهدویان با بیان اینکه بازنگری نظام پهنه بندی ارتفاعات شهر اصفهان از دیگر اقدامات این معاونت است، اظهارکرد: در این راستا، کلیه ارتفاعات در معابر اصلی و فرعی بررسی و سطح و سرانه خدمات مشخص شد.
وی افزود: در نقاطی که تقاضای اخذ پروانه زیاد بود ارتفاعات افزایش پیدا کرد و در بخش‌هایی که امکان افزایش ارتفاع وجود نداشت، سقف ارتفاع کاهش پیدا کرد و در نهایت، بدون تغییر در افق جمعیتی شهر، نقشه‌ها در مناطق ۱۵ گانه تدوین و به کمیسیون ماده ۵ ارسال شد که هنوز به تصویب نرسیده است.
مهدویان، اقدام دیگر این معاونت در بافت فرسوده را تهیه طرح‌های یکپارچه تهیه مسکن دانست و گفت: بافت فرسوده در ۱۵ منطقه شهر مشخص شد و مورد طراحی مجدد قرار گرفت، به نحوی که با تجمیع مجدد آنها، معبرها اصلاح و طرح‌ها توسط کمیسیون ماده ۵ تصویب شد.
وی ادامه داد: از جمله این طرح‌ها می‌توان به طرح صحرای کمپر، طرح محله عطار، محله سودان و پروژه همت اباد اشاره کرد.
آنطور که معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان توضیح داد، طراحی مجموعه‌های جدید مسکونی در بافت‌های شهری یا محدوده‌های متصل به محدوده شهر از دیگر اقداماتی است که ازسوی این معاونت انجام شده است.
وی در توضیح این اقدام گفت: با اجرای این طرح، بسیاری از محدوده‌های که در شهر و چسبیده به شهر بود تعیین تکلیف شده که از جمله آنها می‌توان به کوه مهک، مجموعه گل نرگس و کوره نقش جهان اراضی علی اباد کلنگان اشاره کرد.
مهدویان، دسته چهارم اقدامات را در محدوده بافت‌های تاریخی دانست و با بیان اینکه بافت تاریخی حدود ۱۹۰۰ هکتار از محدوده شهر را به خود اختصاص داده است، افزود: به منظور تشویق ساکنان بافت‌های تاریخی به نوسازی، ارایه بسته تشویقی تخفیف صدور پروانه ساختمانی با رعایت ضوابط بافت‌های تاریخی امکان پذیر شد و با مجموعه اقداماتی که در سال گذشته صورت گرفت، بالغ بر ۴۵۰۰ واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده شهری احداث شد.

لینک کوتاه : https://novinshahrsaz.ir/?p=15806

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.