بزرگترین مرجع تولید محتوای شهرسازی کشور.اخبار ، منابع تخصصی شهرسازی و معماری

بزرگترین مرجع تولید محتوای شهرسازی کشور.اخبار ، منابع تخصصی شهرسازی و معماری
بزرگترین مرجع تولید محتوای شهرسازی کشور.اخبار ، منابع تخصصی شهرسازی و معماری
تاریخ : سه شنبه, ۱۷ مهر , ۱۴۰۳ Tuesday, 8 October , 2024

اخبار ویژه

آب انبار چاله خشتی پیشوای ورامین؛ غرق در رطوبت، به سوی فرونشست حمایت متخصصان شهرسازی از تصدی وزارت راه و شهرسازی توسط خانم فرزانه صادق مالواجرد بافت تاریخی شیراز؛ رو به تخریب و نابودی، حتی پس از ثبت ملی «روایت دوم» بافت تاریخی تهران؛ قربانی توسعه‌های نافرجام «روایت دوم» ادامه تخریب بافت تاریخی و ارزشمند ابرکوه فعالیت «دوچرخه‌های اشتراکی» در شهرداری تهران جانمایی ایستگاه‌های شارژ اتوبوس و تاکسی برقی با کمک سامانه اطلاعات مکانی آخرین وضعیت پایه پل میرداماد تهران محل آرامستان جدید تهران نهایی شد ️پیشرفت ۷۵ درصدی پروژه‌های شهرداری تهران در سال ۱۴۰۲ اعلام جزئیات جدید از سه طبقه کردن میدان ونک شهرداری باید حامی محیط زیست باشد الزام به تقویت ساختار HSE در شهرداری ها کارزار ابلاغ و اجرای کلیه صلاحیت‌های رشته شهرسازی موضوع روز شهرسازان ایران مصاحبه اختصاصی با «دکتر شیوا آراسته» درباره پارک قیطریه تشریح اهداف و برنامه درآمدی سال ۱۴۰۳ مناطق ۲۲ گانه تهران رفع آبگرفتگی معابر در ۱۰ نقطه شهرکرد بهره‌برداری از ۲ پروژه راهگشای عمرانی در بزرگراه آزادگان تهران پلمب ٤ مرکز غیرمجاز تفکیک و جمع‌آوری پسماند خشک در تهران سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در مصلی امام خمینی(ره) برگزار می‌شود

0
گزارش ویژه از تخریب تعمدی تاریخ

بافت تاریخی تهران؛ قربانی توسعه‌های نافرجام «روایت دوم»

  • کد خبر : 16879
  • 20 ژوئن 2024 - 5:39
بافت تاریخی تهران؛ قربانی توسعه‌های نافرجام «روایت دوم»
گزارش میدانی از تخریب تعمدی خانه امین لشگر در بافت تاریخی محله عودلاجان؛ این جنایت و خیانت فرهنگی در تاریخ ثبت خواهد شد.

بافت تاریخی تهران؛
قربانی توسعه‌های نافرجام
«روایت دوم»

گزارش میدانی پایگاه خبری نوین شهرساز
از تخریب تعمدی خانه امین لشگر
در بافت تاریخی محله عودلاجان

تاریخ گزارش: ۲۴ فروردین ماه ۱۴۰۳
تاریخ انتشار: ۳۱ خردادماه ۱۴۰۳

همراه با:
محمدمهدی کلانتری
ـ پژوهشگر دکتری مرمت و احیای بناها و بافتهای تاریخی
ـ دبیر پویش ملی نجات بافتهای تاریخی ایران

متن این گزارش در شماره سوم فصلنامه شهرسازی و معماری الفبای شهر نیز منتشر شده است.

تخریب تعمدی خانه تاریخی امین لشگر در بافت تاریخی تهران؛
این جنایت و خیانت فرهنگی در تاریخ ثبت خواهد شد.

خانه تاریخی امین لشگر یا شکوه السلطنه در بافت تاریخی تهران و در محله عودلاجان میانی حدفاصل خیابان مصطفی خمینی و پامنار و در گذر برازجانی واقع شده است.
این خانه تاریخی که متعلق به دوره قاجار است، یکی از بازمانده های تخریب گسترده بافت تاریخی تهران در دهه ۸۰ است. تخریبی که بیش از دو هکتار از بافت تاریخی و ارزشمند محله عودلاجان به بهانه ناامنی توسط بنیاد تعاون ناجا و شهرداری تهران تخریب شد و قرار بود مجتمع های تجاری در آن محدوده ساخته شود که هرگز ساخته نشد.
در این محدوده تخریبی که بیش از ۱۵ سال به صورت زمین تسطیح شده رها شده است، خانه های تاریخی ارزشمندی باقی مانده که یکی از این خانه ها، خانه تاریخی امین لشگر است.
با اینکه این خانه از تخریب های دهه ۸۰ جان سالم به در برد، اما در سالهای اخیر روند تخریب تدریجی خود را با سرعت زیاد طی نموده و اکنون آخرین نفس های خود را می کشد.
در دوره پیشین شهرداری تهران، سه دانگ این خانه خریداری شد و قرار بود پس از مرمت و احیا، با کاربری فرهنگی باعث رونق و اعتلای این بافت تاریخی شود. اما با تغییر مدیریت شهری و تغییر رویکرد در شهرداری تهران، اکنون این خانه مأمن معتادان متجاحر شده و به صورت مشکوکی در حال تخریب تعمدی است.
شهرداری تهران به عنوان مالک نیمی از بنا، نه تنها تلاشی برای حفظ آن نمی کند، بلکه بنا بر شنیده ها، این تخریب توسط عوامل شهرداری تهران انجام میشود.
حدفاصل تیرماه ۱۴۰۲ که اولین بازدید و گزارش میدانی از این خانه توسط پایگاه خبری نوین شهرساز انجام شد تا فروردین ۱۴۰۳ که برای دومین بار برای بازدید و گزارش میدانی به این بنا مراجعه شد، حجم تخریب تعمدی و ویرانی این بنا بسیار زیاد بود.
سقف ها، ستون ها و سنتوری نمای عمارت اصلی با تعمد تخریب شده و فرو ریخته و عملا جنازه بی جانی از بنا باقی مانده است.
این خیانت و جنایت فرهنگی توسط هر شخص یا نهادی در حال انجام است، در تاریخ ثبت خواهد شد و آیندگان قضاوت خواهند کرد که در این برهه از تاریخ ایران، چه جفائی در حق تاریخ و فرهنگ و هویت این سرزمین اتفاق افتاده است.

روایت دوم از گزارش میدانی خانه تاریخی امین لشگر در فروردین ۱۴۰۳ را می توانید در این ویدئو ببینید:

و نیز روایت اول از گزارش میدانی خانه تاریخی امین لشگر در تیرماه ۱۴۰۲ را می توانید در این ویدئو ببینید:

در این بخش تصاویری از وضعیت امروز و سال گذشته را می توانید مشاهده نمائید:

در شهریورماه ۱۴۰۲، خبرگزاری ایسنا نیز در قالب گزارشی مصور، وضعیت خانه امین لشگر را تشریح کرد که برای درک بهتر میزان تخریب در مدت یک سال اخیر، تصاویر خبرگزاری ایسنا نیز با ذکر مأخذ نمایش داده میشود.
لینک خبر ایسنا: https://www.isna.ir/photo/1402061006670
لینک کوتاه : https://novinshahrsaz.ir/?p=16879

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.