بزرگترین مرجع تولید محتوای شهرسازی کشور.اخبار ، منابع تخصصی شهرسازی و معماری

بزرگترین مرجع تولید محتوای شهرسازی کشور.اخبار ، منابع تخصصی شهرسازی و معماری
بزرگترین مرجع تولید محتوای شهرسازی کشور.اخبار ، منابع تخصصی شهرسازی و معماری
تاریخ : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 22 December , 2024

اخبار ویژه

عملیات اجرائی # توسعه _ غصبی _ حرم حضرت شاهچراغ (ع) در شیراز بدون اخذ هیچ گونه مصوبه‌ای از شورایعالی معماری و شهرسازی آغاز شد. بافت تاریخی شیراز؛ رو به تخریب و نابودی، حتی پس از ثبت ملی «روایت سوم» آب انبار چاله خشتی پیشوای ورامین؛ غرق در رطوبت، به سوی فرونشست حمایت متخصصان شهرسازی از تصدی وزارت راه و شهرسازی توسط خانم فرزانه صادق مالواجرد بافت تاریخی شیراز؛ رو به تخریب و نابودی، حتی پس از ثبت ملی «روایت دوم» بافت تاریخی تهران؛ قربانی توسعه‌های نافرجام «روایت دوم» ادامه تخریب بافت تاریخی و ارزشمند ابرکوه فعالیت «دوچرخه‌های اشتراکی» در شهرداری تهران جانمایی ایستگاه‌های شارژ اتوبوس و تاکسی برقی با کمک سامانه اطلاعات مکانی آخرین وضعیت پایه پل میرداماد تهران محل آرامستان جدید تهران نهایی شد ️پیشرفت ۷۵ درصدی پروژه‌های شهرداری تهران در سال ۱۴۰۲ اعلام جزئیات جدید از سه طبقه کردن میدان ونک شهرداری باید حامی محیط زیست باشد الزام به تقویت ساختار HSE در شهرداری ها کارزار ابلاغ و اجرای کلیه صلاحیت‌های رشته شهرسازی موضوع روز شهرسازان ایران مصاحبه اختصاصی با «دکتر شیوا آراسته» درباره پارک قیطریه تشریح اهداف و برنامه درآمدی سال ۱۴۰۳ مناطق ۲۲ گانه تهران رفع آبگرفتگی معابر در ۱۰ نقطه شهرکرد بهره‌برداری از ۲ پروژه راهگشای عمرانی در بزرگراه آزادگان تهران

0
ادامه تخریب بافت تاریخی شیراز به بهانه توسعه حرم شاهچراغ شروع شد

عملیات اجرائی # توسعه _ غصبی _ حرم حضرت شاهچراغ (ع) در شیراز بدون اخذ هیچ گونه مصوبه‌ای از شورایعالی معماری و شهرسازی آغاز شد.

  • کد خبر : 17007
  • 20 نوامبر 2024 - 8:00
عملیات اجرائی # توسعه _ غصبی _ حرم حضرت شاهچراغ (ع) در شیراز بدون اخذ هیچ گونه مصوبه‌ای از شورایعالی معماری و شهرسازی آغاز شد.
در نامه محمدمهدی کلانتری (دبیر پویش ملی نجات بناها و بافتهای تاریخی ایران) به وزیر راه و شهرسازی و وزیر میراث فرهنگی مطرح شد

با توجه به شروع عملیات عمرانی گسترده در بافت تاریخی ثبت ملی شیراز جهت اجرای صحن محمدی حرم حضرت شاهچراغ (ع)، محمدمهدی کلانتری دبیر پویش ملی نجات بناها و بافتهای تاریخی ایران در نامه ای انتقادی به وزرای راه و شهرسازی و میراث فرهنگی خواستار جلوگیری از این اقدام غیر قانونی و بدون مصوبه از شورایعالی معماری و شهرسازی شد.

متن نامه به صورت کامل این چنین است:

 

سرکار خانم فرزانه صادق مالواجرد                وزیر محترم راه و شهرسازی

جناب آقای سیدرضا صالحی امیری                وزیر محترم میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

 

با عرض سلام و احترام

 

عملیات اجرائی # توسعه _ غصبی _ حرم حضرت شاهچراغ (ع) در شیراز

بدون اخذ هیچ گونه مصوبه‌ای از شورایعالی معماری و شهرسازی آغاز شد.

 

به استحضار می رساند آستان مقدس احمدی و محمدی شیراز در اقدامی غیر قانونی، بدون هیچ گونه طرح تصویب شده و اخذ تأییدات قانونی و مصوبه ای از شورایعالی معماری و شهرسازی، مبادرت به حصارکشی، تجهیز کارگاه و گودبرداری عمیق و گسترده در محدوده سه و نیم هکتاری تخریبی شرق حرم شاهچراغ (ع) جهت احداث صحن محمدی نموده است.

پس از سفر استانی دولت سیزدهم در مهرماه ۱۴۰۰ به استان فارس و تصویب مجدد طرح ۵۷ هکتاری توسعه حرم به عنوان طرح ناتمام و برزمین مانده و اعطای تفویض اختیار از شورایعالی معماری و شهرسازی به شورای توسعه و برنامه ریزی استان جهت تهیه و تصویب طرح، مخالفت های گسترده ای از سوی کارشناسان، جامعه دانشگاهی، رسانه های رسمی، افکار عمومی و عموم مردم شکل گرفت و پویش ملی #نجات_بافت_تاریخی_شیراز آغاز شد.

پس از دو سال پیگیری گسترده و همه جانبه (نامه نگاری با رهبر معظم انقلاب، رئیس جمهور وقت، استاندار فارس، شورای تشخیص مصلحت نظام و وزرای راه و شهرسازی و میراث فرهنگی، تشکیل ۵ کارزار با اخذ بیش از صد هزار امضا، انتشار اخبار و مصاحبه های متعدد در رسانه های رسمی، تهیه گزارش های متعدد میدانی و …) در نهایت وزارت میراث فرهنگی در اقدامی اصولی در مردادماه ۱۴۰۲ کل محدوده ۳۶۰ هکتاری بافت تاریخی شیراز را به ثبت ملی رساند. همچنین با همراهی “انجمن دوستداران قانونمدار میراث” طرح شکایتی به دیوان عدالت اداری جهت لغو تفویض اختیار استانی انجام شد که موثر واقع شد و در نامه معاون اول وقت رئیس جمهور به وزیر وقت راه و شهرسازی، مرجع تصویب طرح ۵۷ هکتاری، شورایعالی معماری و شهرسازی اعلام شد و تا امروز هیچ گونه مصوبه ای از سوی شورایعالی در این باره مصوب و ابلاغ نشده است.

با تمام تلاش های شبانه روزی صورت گرفته جهت عدم تخریب بافت تاریخی شیراز به بهانه توسعه حرم، امروز شاهد آن هستیم که نهاد اقتدارگرا و فراقانونی آستان مقدس احمدی و محمدی در اقدامی عجولانه، خودسرانه، قلدر مآبانه و غیر قانونی با همراهی و مشارکت نهادهای محلی (اعم از استانداری فارس، اداره کل راه و شهرسازی استان فارس، شهرداری شیراز، شورای شهر شیراز، اداره کل میراث فرهنگی استان فارس و …) اقدام به عملیات عمرانی بزرگ مقیاس در محدوده شرق حرم با ایجاد حصارکشی، تجهیز کارگاه و گودبرداری عمیق جهت احداث صحن محمدی و قبرستان طبقاتی نموده است.

این محدوده سه و نیم هکتاری حدفاصل سالهای ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۶، جهت طرح توسعه ۵۷ هکتاری، به صورت قهرآمیز از مردم تملک اجباری و تخریب شد و در میان بناهای تخریب شده، ده بنای ثبت ملی ارزشمند نیز وجود داشت و در اسفند ۱۳۹۶ پس از تخریب دو بنای ثبت ملی سلیمی و منتصری، شورای عالی امنیت ملی رای به توقف پروژه و بازسازی عین به عین این دو بنا توسط نهادهای تخریب گر داد. اکنون نه تنها این بناهای ثبتی بازسازی نشده اند بلکه قرار است بر زمین آنها اقدامات عمرانی گسترده و صحن سازی صورت بگیرد و زمین هائی که متری ۷۰۰ هزار تومان از مردم به زور تملک شده با ایجاد قبرهای سه طبقه در صحن جدید و فروش قبرهای میلیاردی، پازل سوداگری و زمین خواری را پشت نقاب دین و مذهب تکمیل کند.

اگر قرار باشد هر نهاد پر قدرت و ذینفوذی، روی بخشی از شهر دست بگذارد و با زور و تهدید، املاک مردم را تصاحب کند و بدون توجه به تاریخ و تمدن و فرهنگ، بافت تاریخی را با لودر و بولدوزر شخم بزند و دور آن حصارکشی کند و بدون هیچ گونه مصوبه ای اقدام به عملیات عمرانی کند، دیگر سنگ روی سنگ بند نمی شود.

و تاسف بارتر اینکه تمام این اقدامات ضد انسانی، ضد مذهبی، غیر قانونی و خودسرانه، به نام دین اسلام انجام میشود.

#توسعه_غصبی_حرم به یقین مورد تایید پروردگار عالم، پیامبر اعظم، ائمه اطهار و امامزادگان عظیم الشان نیست، و گذاشتن نام پیامبر اعظم (ص) بر صحنی که با تملک اجباری و غصب مال مردم و تخریب تاریخ و تمدن و فرهنگ، آزادسازی و احداث شود، ظلم های رواشده بسیار را پاک نخواهد کرد. و نیز برطبق شریعت مبین اسلام، نماز در محل غصبی جایز نیست. پس نمیشود با زیر پا گذاشتن تمامیت آموزه های دین، ترویج دین کرد.

آنانی که دلسوزان بافت تاریخی شیراز و منتقدان طرح توسعه حرم با شیوه ای که ذکر شد را ضد دین و معاند و مخالف زیارت می خوانند، به جای تهمت پراکنی باید ضدیت با دین را در اعمال و رفتار خود جستجو کنند.

در نهایت با توجه به اینکه هرگونه اقدام اجرائی قبل از بررسی و تصویب طرح در شورایعالی معماری و شهرسازی، برخلاف قوانین، مصوبات و دستورالعمل های بالادستی است، از مسئولین دلسوز و آگاه که از آغاز تا پایان این ماجرا را به خوبی می دانند، تقاضا میشود که جلوی تخلفات سازمان یافته بیشتر در این محدوده تاریخی شهر شیراز را بگیرند.

رونوشت جهت استحضار:
ـ دفتر مقام معظم رهبری ـ معاونت ارتباطات مردمی
ـ نهاد ریاست جمهوری ـ مرکز ارتباطات مردمی
ـ جناب آقای غلامرضا کاظمیان شیروان ـ معاون معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی و دبیر شورایعالی معماری و شهرسازی
ـ جناب آقای علی دارابی ـ قائم مقام و معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

 

محمدمهدی کلانتری

ـ موسس و دبیر پویش ملی نجات بناها و بافتهای تاریخی ایران

۲۹ آبان ماه ۱۴۰۳

صفحه اول نامه
صفحه دوم نامه
طرح سه بعدی صحن محمدی جهت احداث در شرق حرم حضرت شاهچراغ
نقشه صحن محمدی جهت احداث در شرق حرم حضرت شاهچراغ
محل احداث صحن محمدی در محل تخریب های شرق حرم شاهچراغ
نقشه محدوده ۳۶۰ هکتاری بافت تاریخی شیراز قبل از تخریب های ۳۰ سال اخیر
نقشه محدوده ۳۶۰ هکتاری بافت تاریخی شیراز در حال حاضر (تخریب بیش از ۲۰ هکتار)
عکس هوایی سال ۱۳۳۵ محدوده ۳۶۰ هکتاری بافت تاریخی شیراز
عکس هوایی سال ۱۴۰۰ محدوده ۳۶۰ هکتاری بافت تاریخی شیراز
عکس هوایی محدوده مرکزی بافت تاریخی شیراز (حدفاصل حرم شاهچراغ تا آستانه علاالدین حسین) در سال ۱۳۳۵
عکس هوایی محدوده مرکزی بافت تاریخی شیراز (حدفاصل حرم شاهچراغ تا آستانه علاالدین حسین) در سال ۱۳۴۵
عکس هوایی محدوده مرکزی بافت تاریخی شیراز (حدفاصل حرم شاهچراغ تا آستانه علاالدین حسین) در سال ۱۳۷۵ ـ تخریب هشت هکتاری پروژه بین الحرمین
عکس هوایی محدوده مرکزی بافت تاریخی شیراز (حدفاصل حرم شاهچراغ تا آستانه علاالدین حسین) در سال ۱۳۸۰
عکس هوایی محدوده مرکزی بافت تاریخی شیراز (حدفاصل حرم شاهچراغ تا آستانه علاالدین حسین) در سال ۱۴۰۰ ـ تخریب های سه و نمی هکتاری غرب شاهچراغ جهت احداث خیابان نه دی و تبدیل میدان مرکزی احمدی به صحن و نیز تخریب های سه و نیم هکتاری شرق شاهچراغ جهت طرح توسعه حرم
طرح صحن هشت هکتاری بین دو حرم شاهچراغ و آستانه که پس از مخالفت های گسترده، فعلا مسکوت باقیمانده است. اما بسیاری از پلاک های در مسیر طرح در سالهای اخیر، به تملک اجباری حرم شاهچراغ، اداره راه و شهرسازی استان فارس و شهرداری شیراز درآمده است.
لینک کوتاه : https://novinshahrsaz.ir/?p=17007

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.