مقدمه و هدف پژوهش: شهر بروجرد از جمله شهرهاي غرب کشور است که در محيطي نسبتا شيبدار و داراي تپه ها و دره هاي متعددي است که از نظر مسکوني شايد جزو محدوديتها تلقي شود ولي ميتوان از آنها و حريم استاندارد مختص خود بعنوان حفاظ طبيعي کاربريهاي عمومي و بطور خاص تاسيسات و تجهيزات شهري از جمله منابع آب و گاز و نفت و پمپ هاي بنزين و … استفاده کرد و از تهديدات خارجي (حملات هوايي در جنگها و …) تهديدات داخلي (شورشهاي خياباني، خرابکاريها و …) و همچنين با بکارگيري هنر معماري پدافندي در مقابل سوانح طبيعي (سيل و زلزله و آتش سوزي و …) در امان نگه داشت. هدف اين پژوهش، شناسايي مکانهاي طبيعي مناسب براي استقرار تاسيسات و تجهيزات شهري، متناسب با معيارهاي پدافند غير عامل مي باشد.
روش پژوهش: اين پژوهش از نوع کاربردي و روش انجام آن، توصيفي- تحليلي است.
يافته ها: در اين پژوهش با استفاده از مطالعات طرحهاي توسعه شهري و نقشه هاي GIS و CAD و با بکارگيري دو مدل هلدرن و آنتروپي شانون، وقوع پراکنده رويي و علل آن در سطح شهر بروجرد بررسي شده و با در نظر گرفتن استانداردهاي شهرسازي و حداقل آستانه و حداکثر شعاع عملکرد نقاطي مشخص شد.
نتيجه گيري: ضمن ارائه راهبردهاي دفاعي ارائه يک طرح نهايي با تعيين نقاطي خاص جهت جانمايي کاربريهاي تاسيسات و تجهيزات شهري با رويکرد حفاظت محور با بکارگيري اصول دفاع غير عامل در شهرسازي بوده است
حفاظت از تاسيسات و تجهيزات شهري با استفاده بهينه از محيط طبيعي درون شهري با رويکرد پدافند غير عامل
- نویسنده : عقیل جمشیدی
- ارسال توسط : میلاد مبارکی نوین
- منبع : novinshahrsaz
- 344 بازدید
- بدون دیدگاه