بزرگترین مرجع تولید محتوای شهرسازی کشور.اخبار ، منابع تخصصی شهرسازی و معماری

بزرگترین مرجع تولید محتوای شهرسازی کشور.اخبار ، منابع تخصصی شهرسازی و معماری
بزرگترین مرجع تولید محتوای شهرسازی کشور.اخبار ، منابع تخصصی شهرسازی و معماری
تاریخ : چهارشنبه, ۲۸ شهریور , ۱۴۰۳ Wednesday, 18 September , 2024

اخبار ویژه

آب انبار چاله خشتی پیشوای ورامین؛ غرق در رطوبت، به سوی فرونشست حمایت متخصصان شهرسازی از تصدی وزارت راه و شهرسازی توسط خانم فرزانه صادق مالواجرد بافت تاریخی شیراز؛ رو به تخریب و نابودی، حتی پس از ثبت ملی «روایت دوم» بافت تاریخی تهران؛ قربانی توسعه‌های نافرجام «روایت دوم» ادامه تخریب بافت تاریخی و ارزشمند ابرکوه فعالیت «دوچرخه‌های اشتراکی» در شهرداری تهران جانمایی ایستگاه‌های شارژ اتوبوس و تاکسی برقی با کمک سامانه اطلاعات مکانی آخرین وضعیت پایه پل میرداماد تهران محل آرامستان جدید تهران نهایی شد ️پیشرفت ۷۵ درصدی پروژه‌های شهرداری تهران در سال ۱۴۰۲ اعلام جزئیات جدید از سه طبقه کردن میدان ونک شهرداری باید حامی محیط زیست باشد الزام به تقویت ساختار HSE در شهرداری ها کارزار ابلاغ و اجرای کلیه صلاحیت‌های رشته شهرسازی موضوع روز شهرسازان ایران مصاحبه اختصاصی با «دکتر شیوا آراسته» درباره پارک قیطریه تشریح اهداف و برنامه درآمدی سال ۱۴۰۳ مناطق ۲۲ گانه تهران رفع آبگرفتگی معابر در ۱۰ نقطه شهرکرد بهره‌برداری از ۲ پروژه راهگشای عمرانی در بزرگراه آزادگان تهران پلمب ٤ مرکز غیرمجاز تفکیک و جمع‌آوری پسماند خشک در تهران سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در مصلی امام خمینی(ره) برگزار می‌شود

2
مجله

مجله دانش شهر شماره ۲۵

  • کد خبر : 9793
  • 12 دسامبر 2020 - 12:06
مجله دانش شهر شماره ۲۵
در شماره 25 از ماهنامه دانش شهر مقاله ای با عنوان کشاورزی شهری به چاپ رسیده است.

مجله دانش شهر از سال ۱۳۸۸ شروع به کار کرده و توسط مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران منتشر می شود. دوره انتشار این مجله به صورت ماهنامه بوده و موضوع اصلی آن، دیپلماسی شهری و روابط بین الملل است.

سایت این مجله عبارت است از  :http://rpc.tehran.i

فایل شماره ۲۵ از مجله دانش شهر را می توانید به صورت رایگان از طریق لینک زیر از سایت نوین شهرساز دانلود نمایید.
 
مجله دانش شهر،شماره ۲۵ – بهمن ۱۳۸۹

با رشد جمعيت جهان، بحران انرژي و گرم شدن کره زمين و کمبود مواد غذايي در آينده بسيار نزديک توسعه شهر‌ها دگرگون شده و به سمت توسعه پايدار پيش خواهد رفت. در بيشتر دوران حضور بشر بر روي کره زمين، تجمع‌ها و سکونتگاه­هاي انساني اغلب در اطراف آب‌ها صورت مي‌گرفت و روش زندگي غالب مردم روشي شبيه معيشت روستاييان بود. در اين سال‌ها که تاريخ بشر را تشکيل مي‌دهد، بقاي بشر وابسته به شکار و کشاورزي بود و اين دو شغل اصلي مردم قرن‌هاي پيش را تشکيل مي‌داد.

در اواخر قرن بيستم، بشريت گام در تجربه­اي تازه نهاد و شهرهاي بزرگ و نه روستاها و شهرهای کوچک، محل سكونت اصلي انسان­ها شد. رشد شهرها، چهره زمين و شرايط زندگي بشر را تغيير داد. پيامد مهم اجتماعي- فرهنگي شهرنشيني دور ساختن انسان­ها اول از لحاظ فضايي و سپس از لحاظ رواني از زميني است كه آنها را تغذيه مي­ كند. در قرن اخير، جمعيت افراد شهرنشين از ۱۵% به ۵۰% افزايش يافت، يعني از ۱٫۵ بيليون به ۶ بيليون نفر رسيد. در سال ۱۸۰۰ تنها يك شهر با جمعيت يك ميليون نفر وجود داشت، لندن. ولي در سال ۱۹۹۰، ۱۰۰ شهر بزرگ جهان جمعيتي بالغ بر ۵۴۰ ميليون نفر را در خود جاي داده بودند و حدود ۲۲۰ ميليون نفر در ۲۰ شهر بزرگ جهان زندگي مي­كردند (Urban Agriculture And Sustainable Cities). به گزارش بانک جهاني در سال ۲۰۰۰ ميلادي ۳۹ درصد از کل جمعيت جهان در مناطقي ساکن بودند که بيش از يک ميليون نفر جمعيت داشتند. ۱۵ درصد از شهرنشينان در فضايي ساکن بودند که جمعيت آن از ۵ ميليون نفر بيشتر بود. در اين سال تنها ۸ درصد آمريکايي‌ها در شهرهاي با جمعيت يک ميليون نفر زندگي مي‌کردند.

در سال۱۹۷۷ در کشور کنيا و به مناسبت “روز زمين”، جنبشي با عنوان “کمربند سبز” به ­وجود آمد که يکي از اولين تلاش­ها براي ارتباط بين جوامع انساني ومنابع طبيعي در غالب يک اتحاد زيست محيطي بود. اين جنبش در ابتدا با يک اجتماع محلي به­ شکل بسيج شدن گروه­هاي مردمي به منظور کاشت درختان بومي در زمين­هاي مستعد شروع به­ کار کرد. در سال­هاي اخير فعاليت­هاي تشکل به سمت رويکردهاي تأمين غذا و توليد غذاهاي بومي ارزان و قابل کشت آسان بسط داده شده است. تعدادي از اين غذاها که به واسطه رشد سريع (بيشتر از لحاظ سازگاري بومی) کيفيت و کميت بالايي داشتند امکان صادرات پيدا کردند. کاشت و تهيه محصولاتي مانند قهوه، چاي و گُل که مورد تقاضاي وافر بسياري از شهرها مي ­باشند، بدين وسيله توجيه اقتصادي بالايي پيدا نمودند. در عمل، درختکاري در شهرها به­ طور نامحسوس يک آموزش اجتماعي و راهکاري براي مشارکت مردم فراهم نمود. در دهه ­هاي بعد کار اين جنبش به ديگر کشورهاي آفريقايي گسترش يافت. در اين اقدام با جلب تشكل­هاي مردم نهاد، درخت­کاري و فعاليت­هاي مرتبط تداوم يافته و به­ عنوان يک فعاليتي اجتماعي سودمند توسط دولت­ها حمايت مي­ شوند(MOllison,1981).

تاريخچه مبداءشناسي کشاورزي پايدار را نيز مي­توان در جنبش­هاي مردمي حامي محيط زيست جستجو کرد. چنانچه براين اساس واژه ترکيبيpermaculture  براي اولين بار در سال ۱۹۸۰ ميلادي توسط دو نظريه ­پرداز و استاد دانشگاه استراليايي به کاربرده شد. کليد واژه “کشاورزي پايدار” را مي­توان به­ عنوان معادل فارسي کلمه لاتين permaculture مطرح نمود. اين واژه ابداعي خود ترکيبي از دو واژه مستقل لاتين با عنوانAgriculture  به معناي کشاورزي وpermanent  به معناي پايدار و با دوام مي­باشد. اين جنبش به­ عنوان ضرورتي در قبال مقابله با ازدياد آلودگي­هاي کره زمين و تخريب فزاينده محيط زيست شکل گرفت و تلاش خود را براي آگاهي عمومي در اين زمينه به­ کار بست. ماليسون در سال ۱۹۸۱ در مقابل موقعيت خطير و غيرقابل مهار آلودگي محيط زيست و فقدان انرژي فسيلي راه­کار کشاورزي پايدار را مطرح نمود. در امتداد اين مباحث کليد واژه جديدي با عنوان “کشاورزي پايدار شهري” مطرح شده است که آن­را نيز مي­توان رويکردي از توسعه پايدار برشمرد که در آن طراحي ساخت وساز در خدمت جامعه بشري، هماهنگ با اکوسيستم پايدار طبيعت عمل کرده و مانع از کاهش کيفيت محيط طبيعي می­شود (Mollison, 1981).

موضوع: مدیریت بحران
نویسندگان: محمد رضا فرزاد بهتاش ، ،محمد تقي آقابابائي،مرواريدمحمد امينی

لینک کوتاه : https://novinshahrsaz.ir/?p=9793

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.