بزرگترین مرجع تولید محتوای شهرسازی کشور.اخبار ، منابع تخصصی شهرسازی و معماری

بزرگترین مرجع تولید محتوای شهرسازی کشور.اخبار ، منابع تخصصی شهرسازی و معماری
بزرگترین مرجع تولید محتوای شهرسازی کشور.اخبار ، منابع تخصصی شهرسازی و معماری
تاریخ : شنبه, ۶ مرداد , ۱۴۰۳ Saturday, 27 July , 2024

اخبار ویژه

بافت تاریخی تهران؛ قربانی توسعه‌های نافرجام «روایت دوم» ادامه تخریب بافت تاریخی و ارزشمند ابرکوه فعالیت «دوچرخه‌های اشتراکی» در شهرداری تهران جانمایی ایستگاه‌های شارژ اتوبوس و تاکسی برقی با کمک سامانه اطلاعات مکانی آخرین وضعیت پایه پل میرداماد تهران محل آرامستان جدید تهران نهایی شد ️پیشرفت ۷۵ درصدی پروژه‌های شهرداری تهران در سال ۱۴۰۲ اعلام جزئیات جدید از سه طبقه کردن میدان ونک شهرداری باید حامی محیط زیست باشد الزام به تقویت ساختار HSE در شهرداری ها کارزار ابلاغ و اجرای کلیه صلاحیت‌های رشته شهرسازی موضوع روز شهرسازان ایران مصاحبه اختصاصی با «دکتر شیوا آراسته» درباره پارک قیطریه تشریح اهداف و برنامه درآمدی سال ۱۴۰۳ مناطق ۲۲ گانه تهران رفع آبگرفتگی معابر در ۱۰ نقطه شهرکرد بهره‌برداری از ۲ پروژه راهگشای عمرانی در بزرگراه آزادگان تهران پلمب ٤ مرکز غیرمجاز تفکیک و جمع‌آوری پسماند خشک در تهران سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در مصلی امام خمینی(ره) برگزار می‌شود چرا شهرداران این سه شهر موفق هستند؟ اجرای برنامه‌های جامع برای شهر تهران آراستگی و نظافت شهر تهران اولویت اول معاونت خدمات شهری است

0
مجله

مجله دانش شهر شماره ۲۹۰

  • کد خبر : 10105
  • 02 ژانویه 2021 - 11:12
مجله دانش شهر شماره ۲۹۰
در شماره 290 از ماهنامه دانش شهر مقاله ای با عنوان شکل گیری فضاها در شهرها: بررسی مفهوم رویکردهای نظری به نحوه شکل گیری سکونتگاه های غیررسمی به چاپ رسیده است.

مجله دانش شهر از سال ۱۳۸۸ شروع به کار کرده و توسط مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران منتشر می شود. دوره انتشار این مجله به صورت ماهنامه بوده و موضوع اصلی آن، دیپلماسی شهری و روابط بین الملل است.

سایت این مجله عبارت است از  :http://rpc.tehran.i

فایل شماره ۲۹۰ از مجله دانش شهر را می توانید به صورت رایگان از طریق لینک زیر از سایت نوین شهرساز دانلود نمایید.
 
مجله دانش شهر، شماره ۲۹۰، تابستان ۱۳۹۴

مدیران شهری در مقام مهم‌ترین بازیگران سیاسی-اداریِ شکل­دهنده به فرم شهرها و زمینه­ساز تبلور فضاییِ عدالت/بی­عدالتی، باید به دیدگاه­های مختلف تئوریک و تحلیلی در خصوص ماهیت شهر و سکونتگاه­های انسانی حائل در آنها، دسترسی حداکثری داشته باشند تا در تصمیم­سازی­ها و سیاست­گذاری­های مربوطه، بتوانند سویه­های گوناگون «امر شهری»[۱] را لحاظ کنند. این امر، پیامد دیگری را نیز به دنبال دارد که همانا به حساب آوردن اجتماعاتی است که به دلیل ماهیت غیرشمولگرای رویکردهای کنونی برنامه­ریزی شهری، نادیده انگاشته شده­اند و به همین دلیل کمترین بهره را از موهبت­های زندگی شهری می­برند. ساکنین سکونتگاه­های غیررسمی، جزو برجسته­ترین اجتماعات به حاشیه رفته و نادیده انگاشته شده­ی نظام برنامه­ریزی رسمی هستند که به دلیل اخذ رویکردهای غیرانتقادی توسط مدیران شهری، هیچگاه در برنامه­ریزی­های مربوطه دخالت داده نشده­اند و کمترین دسترسی را به فرصت­های زندگی شهری دارند.

در گزارش پیش­رو، در ابتدا به بحث سکونتگاه­های غیررسمی و توضیح ویژگی­های آنها در اسناد ملی و بین­المللی پرداخته شده و در ادامه، شیوه­های گوناگون برخورد نظام­های مدیریت شهری با این سکونتگاه‌ها و ساکنین آنها آورده شده است. پس از آن، در لوای ادبیات مربوط به جدایی­گزینی فضایی در شهرها، رویکردهای اقتصاد سیاسی و اجتماعی-فضایی[۲] در مطالعات شهری که عمدتاً الهام گرفته از هنری لوفور (۱۹۰۱-۱۹۹۱) متفکر فرانسوی هستند، معرفی شده­اند و نظرات متفکرین کلاسیک و متاخرتر در این حوزه، به اختصار آورده شده است.

در نهایت، با نقد شیوه برخورد نظام­های مدیریت شهری با سکونتگاه­های غیررسمی، پروبلماتیک جدیدی برای این سکونتگاه­ها، بر اساس آموزه­های ملهم از رویکردهای مذکور (به عنوان رویکردهای جایگزین)، صورتبندی شده است. بر مبنای این صورت­بندی، سکونتگاه­های غیررسمی پدیده­ای ساختاری و معلول مکانیسم­های نابرابر توزیع فرصت­های زندگی شهری هستند؛ بنابراین راه­حل آنها نیز توجه به این مکانیسم­ها (حذف و یا تعدیل آنها) در بافت کلان‌شهری حائل این سکونتگاه­هاست و این امر باید در تمام ابعاد برنامه­ریزی رسمی لحاظ گردد.

تهیه کننده: جمال رشیدی

لینک کوتاه : https://novinshahrsaz.ir/?p=10105

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.