بزرگترین مرجع تولید محتوای شهرسازی کشور.اخبار ، منابع تخصصی شهرسازی و معماری

بزرگترین مرجع تولید محتوای شهرسازی کشور.اخبار ، منابع تخصصی شهرسازی و معماری
بزرگترین مرجع تولید محتوای شهرسازی کشور.اخبار ، منابع تخصصی شهرسازی و معماری
تاریخ : شنبه, ۶ مرداد , ۱۴۰۳ Saturday, 27 July , 2024

اخبار ویژه

بافت تاریخی تهران؛ قربانی توسعه‌های نافرجام «روایت دوم» ادامه تخریب بافت تاریخی و ارزشمند ابرکوه فعالیت «دوچرخه‌های اشتراکی» در شهرداری تهران جانمایی ایستگاه‌های شارژ اتوبوس و تاکسی برقی با کمک سامانه اطلاعات مکانی آخرین وضعیت پایه پل میرداماد تهران محل آرامستان جدید تهران نهایی شد ️پیشرفت ۷۵ درصدی پروژه‌های شهرداری تهران در سال ۱۴۰۲ اعلام جزئیات جدید از سه طبقه کردن میدان ونک شهرداری باید حامی محیط زیست باشد الزام به تقویت ساختار HSE در شهرداری ها کارزار ابلاغ و اجرای کلیه صلاحیت‌های رشته شهرسازی موضوع روز شهرسازان ایران مصاحبه اختصاصی با «دکتر شیوا آراسته» درباره پارک قیطریه تشریح اهداف و برنامه درآمدی سال ۱۴۰۳ مناطق ۲۲ گانه تهران رفع آبگرفتگی معابر در ۱۰ نقطه شهرکرد بهره‌برداری از ۲ پروژه راهگشای عمرانی در بزرگراه آزادگان تهران پلمب ٤ مرکز غیرمجاز تفکیک و جمع‌آوری پسماند خشک در تهران سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در مصلی امام خمینی(ره) برگزار می‌شود چرا شهرداران این سه شهر موفق هستند؟ اجرای برنامه‌های جامع برای شهر تهران آراستگی و نظافت شهر تهران اولویت اول معاونت خدمات شهری است

0

جای خالی مدیریت یکپارچه شهری در برنامه هفتم توسعه

  • کد خبر : 11776
  • 04 جولای 2023 - 13:24
جای خالی مدیریت یکپارچه شهری در برنامه هفتم توسعه
عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران گفت: مدیریت یکپارچه شهری که یک فرمانده واحد به نام شهردار دارد در برنامه هفتم توسعه دیده نمی‌شود.

به گزارش پایگاه خبری نوین شهرساز، علی اصغر قائمی در یکصد و شصتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در نطق پیش از دستور خود در رابطه با برنامه هفتم توسعه، اظهار کرد: اولین قانون مدیریت شهری به سال ۱۲۸۳ برمی گردد که ۱۰۸ ماده در این زمان تصویب شد.

عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه نام بلدیه در سال ۱۳۲۸ به شهرداری تغییر می کند، یادآور شد: مدیریت شهری در برنامه های توسعه با نقاط ضعف و قوت مورد توجه قرار گرفته و در ۶ دوره هنوز چیزی از مدیریت شهری را روی زمین نمی بینیم و عملاً مدیریت واحد شهری محقق نشده است.

قائمی در خصوص تدوین برنامه هفتم توسعه در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: باید در فرصت زمانی کوتاه نسبت به مدیریت واحد شهری توجه ویژه ای داشته باشیم و بتوانیم نظرات خود را بدهیم.

عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه ۲۶ درصد از ۱۱۸ حکم برنامه هفتم زیربنایی و تولیدی، ۱۶  درصد فرهنگی و آموزشی، ۲۹ درصد اقتصادی، ۱۱ درصد اجتماعی، ۶ درصد مدل حکمرانی، ۶ درصد موارد سیاسی و ۳ درصد عمومی است، یادآور شد: مدیریت شهری در بخش حکمرانی می گنجد که باید این بخش را تا زمانی که فرصت داریم، دنبال کنیم.

وی با اعلام اینکه در برنامه ششم توسعه تنها در ۱۵ حکم به مدیریت شهری پرداخته شده است، تصریح کرد: افزایش محدوده شهر تهران یکی از احکام برنامه است که ما در شورا و شهرداری از آن خبری نداشتیم. چه کسی می خواهد سرانه ها را در این افزایش حریم تأمین کند و اینها ابهاماتی است که از رئیس شورا خواستیم تا در این فرصت کوتاه نسبت به این موارد نظرات خود را مطرح کنیم.

قائمی با بیان اینکه به نظر می رسد ما در حال فرصت سوزی هستیم، خاطرنشان کرد: پیشنهاد می کنیم جمعی از شورا و شهرداری در نشستی احکام لحاظ شده در برنامه هفتم را مطالعه کنند تا بتوانیم بگوییم از ۱۰۰ گام در مدیریت شهری ۲ گام محقق شده است.

عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران با تأکید بر اینکه مدیریت یکپارچه شهری که یک فرمانده واحد به نام شهردار دارد در برنامه هفتم دیده نمی شود، گفت: ما و دستگاه های خدمات رسان شهری باید فرآیند واحد و مشترک داشته باشیم تا بتوانیم آثاری از مدیریت واحد شهری را ببینیم.

وی در تذکر خود با بیان اینکه پیش بینی شده بود که شهرداری هر ساله ۳۰۰ کیلومتر فیبر نوری اجرا کند، یادآور شد: این میزان به ازای هر سال ۷۵ کیلومتر است اما دیدیم در سه ماهه ابتدایی امسال برنامه ریزی برای آن انجام نشده بود.

قائمی با تأکید بر اینکه شایسته نیست بخش حاکمیتی این امر واگذار شود، خاطرنشان کرد: در اساسنامه سازمان فناوری، برنامه چهارم توسعه و برنامه بودجه آمده که کدام بخش باید فیبر نوری را اجرا کند اما شرایط فعلی بلاتکلیفی را نشان می دهد. دوستان بدانند که اجرای فیبر نوری توسط پیمانکاران متعدد شایسته نیست و مسئله امنیتی طرح مورد اهمیت است.

مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه بر اساس بررسی هایی که انجام شده برنامه و مطالعات ما آماده است، گفت: از امروز یا فردا بررسی احکام برنامه هفتم در مجلس آغاز می شود و تا ۱۰ روز پس از آن به کمیسیون تلفیق می رود.

احمد صادقی رئیس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای اسلامی شهر تهران نیز با بیان اینکه شورای عالی استانها برای برنامه هفتم توسعه با توجه به سوابق قبلی اقداماتی را انجام داد، اظهار کرد: تمام این سوابق جمع آوری شده و احکام ۶ دوره بررسی شده و مصوبه ای از کمیسیون شوراها به کمیسیون تلفیق ارائه شد.

وی افزود: ۶ هزار پیشنهاد اصلاحی در حوزه مدیریت شهری ثبت شده که بسیار کار سختی است تا بتوان آن را لحاظ کرد. با همکاری اعضایی که در مجلس صاحب نفوذ هستند، اعمال اصلاحات در احکام برنامه هفتم قابل انجام است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا تأکید کرد: عمده احکام معطوف به شهرداری هاست و شوراها کمتر دیده شده و باید قوی تر دیده شود تا بتوانیم نظارت بیشتری بر شهرداری داشته باشیم.

وی اضافه کرد: پیشنهاد بنده این است که اقدامات را از دو جبهه شورای عالی استانها و شورای شهر تهران به صورت اختصاصی برای پایتخت پیش ببریم.

سید احمد علوی رئیس کمیته گردشگری شورا نیز گفت: در ستاد سمن ها هم به نمایندگی از شورا، موضوع را آغاز کرده و فراخوان داده ایم تا مواردی که در برنامه هفتم به آن اشاره نشده، تهیه شود تا بتوان تسهیل گری لازم را در این خصوص انجام دهیم.

لینک کوتاه : https://novinshahrsaz.ir/?p=11776

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.