گزارش اختصاصی نوین شهرساز: الناز زارع، خیابان هایی که بواسطه ساماندهی دستفروشان در ساعات پایانی شب میزبان تعداد زیادی از مردم شهر شده است، این اتفاق خود موجب توسعه اقتصاد،پویایی اجتماعی ،تعامل میان شهروندان ، نشاط و سر زندگی در شهر میشود.گزارش اختصاصی نوین شهرساز- الناز زارع: وقتی در گوشه ای از دنیا شب میشود و شهر از حرکت می ایستد، در گوشه ای دیگر، شهری که حیات شبانه دارد جانی دوباره میگیرد و به دور از دغدغه های روزانه بستر تعاملی متفاوت در آن شکل میگیرد.
تعاملی بی نظیر برای خانواده هایی که در طول روز کسب و کار و مسائل اجتماعی مانع از کنارهم بودن آنها شده است.
حیات شبانه شهری به معنای حس امنیت در شهر، رونق اقتصادی ، پویایی اجتماعی و دلیلی برای معنا یافتن اوقات فراغت است.این مفهوم پس از قرن هجدهم موضوعیت یافت، از زمانی که نور ها به خیابان ها راه یافتند، و به عبارتی روشنایی ها موجبات گردهمایی شبانه در سطح شهر شدند.
امروزه در برخی از شهرهای کشورمان
نیز حیات شبانه تعریف شده است، خیابان هایی که بواسطه ساماندهی دستفروشان در ساعات پایانی شب میزبان تعداد زیادی از مردم شهر شده است، این اتفاق خود موجب توسعه اقتصاد،پویایی اجتماعی ،تعامل میان شهروندان ، نشاط و سر زندگی در شهر میشود.
اگر حیات شبانه جایگاه خود را در تمامی شهر های ایران بیابد و به درستی تعریفش، ساماندهی شود، می تواند یکی از مولفه های نشاط و سرزندگی مردم یک کشور را درپی داشته باشد.
برای تعریف درست آن میتوان علاوه بر وجود دستفروشان، موسیقی های خیابانی، تئاتر، عروسک های انسانی و حتی کتابخوانی خانوادگی را نیز به جمع آنها اضافه کرد و در راسته های خیابان ها و یا حتی در پارک ها و فضاهای سبز مستقر شوند.
چرا که حیات شبانه شهری خود معنای امنیتی است که در صدر اولویت های فضاهای شهری قرار دارد.